460
17 Αυγούστου του 1969: o Τζο Κόκερ επί σκηνής στο Woodstock | ΥοuTube

Ονειρο ήταν και πάει, το Woodstock 50 δεν θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:28
17 Αυγούστου του 1969: o Τζο Κόκερ επί σκηνής στο Woodstock
|ΥοuTube

Ονειρο ήταν και πάει, το Woodstock 50 δεν θα γίνει

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:28

Ονειρο ήταν και πάει… Το Woodstock 50, το φεστιβάλ που περίμεναν πώς και πώς χιλιάδες «πιστοί» της ροκ μουσικής, ακυρώθηκε. Η απογοήτευση μεγάλη: βλέπετε το Woodstock 50 είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες, με πολλούς να πιστεύουν ότι θα αναβίωνε τις μνήμες της θρυλικής «μουσικής συνάντησης» που πριν από μισό αιώνα σημάδεψε τον δυτικό κόσμο. Οι εποχές όμως αλλάζουν. Και ο ρεαλισμός της έλλειψης οργάνωσης, δυστυχώς ή ευτυχώς, επικράτησε της φαντασίωσης ενός «επεισοδιακού» διήμερου ελευθερίας.

Το Woodstock ήταν το κορυφαίο φεστιβάλ ροκ μουσικής (Wikipedia)

Ιστορικό μιας διαφαινόμενης αποτυχίας

Το Woodstock 50 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο στο πλαίσιο των εορτασμών μισού αιώνα από το φεστιβάλ του 1969 έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Τζίμι Χέντριξ, The Who και Τζάνις Τζόπλιν.

Ο Μαϊκλ Λανγκ, ο οποίος διοργάνωσε και το πρώτο Woodstock το 1969, δήλωσε ότι το επετειακό φεστιβάλ αναβίωσης σχεδίαζε να πουλήσει 100.000 εισιτήρια οι τιμές των οποίων παρέμειναν επτασφράγιστο μυστικό.

Μέχρι το Μάρτιο, οι φήμες περί οικονομικών προβλημάτων οργίαζαν. Παραταύτα, κυκλοφόρησε μια εντυπωσιακή σύνθεση εμφανίσεων με μερικούς από τους μεγαλύτερους σημερινούς καλλιτέχνες της ροκ και οι διοργανωτές δήλωσαν ότι τα εισιτήρια θα κυκλοφορήσουν στις 22 Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή πέρασε και τα εισιτήρια δεν φάνηκαν. Οι διοργανωτές πέταξαν το «μπαλάκι» της ευθύνης στην μοίρα ή όπως το έθεσαν σε «μια σειρά απρόβλεπτων αποτυχιών».

Το πρόγραμμα του Woodstock 50 (Twitter)

Μια εβδομάδα αργότερα ο κύριος επενδυτής του φεστιβάλ, το Dentsu Aegis Network, ανακοίνωσε ότι το Woodstock 50 είχε ακυρωθεί, καθώς δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την «υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των συνεργατών και των παρευρισκομένων».

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, ύστερα από μια σύντομη δικαστική μάχη με την Dentsu, κατάφεραν να βρουν νέους υποστηρικτές τον Μάιο. Τον επόμενο μήνα όμως, το φεστιβάλ δέχτηκε ένα καθοριστικό πλήγμα όταν έχασε τον συναυλιακό χώρο της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια, ο Τζέι Ζι, η Μάιλι Σάιρους, ο Κάρλος Σαντάνα και πολλοί άλλοι ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το φεστιβάλ. Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε ότι τα εισιτήρια θα ήταν δωρεάν, αν και η σύνθεση ήταν ασαφής. Και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, οι διοργανωτές παραδέχτηκαν τελικά την ήττα τους. «Το Woodstock 50, το τριήμερο φεστιβάλ για την 50η επέτειο έχει ακυρωθεί», ανακοίνωσαν.

Η Μάιλι Σάιρους στο φεστιβάλ του Γκλάστονμπέρι. Ηταν ανάμεσα στους «εκλεκτούς» του Woodstock 50, όπως ήταν κάποτε η Τζάνις Τζόπλιν  (Reuters)

«Είμαστε λυπημένοι που μια σειρά απρόβλεπτων αποτυχιών κατέστησε αδύνατο να οργανώσουμε το φεστιβάλ που φανταζόμασταν με τη μεγάλη σύνθεση που είχαμε κλείσει και την κοινωνική δέσμευση που είχαμε αναλάβει», τόνισε από την πλευρά του ο Μάικλ Λανγκ.

Το Woodstock 50 έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα από φεστιβάλ που προκάλεσαν τεράστιο «ντόρο» αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...