315
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | IntimeNews

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 22:07
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|IntimeNews

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2021, 22:07

Απάντηση στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, για τη διαχείριση της πανδημίας, έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Και στο πέρασμά του από την Κοζάνη ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το χάσμα που τον χωρίζει από την αλήθεια και την πραγματικότητα. Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και στέλνουν ασθενείς ακόμα και σε άλλες χώρες», ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι η μία μετά την άλλη κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέτρα ανάλογα με αυτά που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνησή μας για την ανάσχεση της πανδημίας. Οπως για την πανδημία, έτσι και για την απολιγνιτοποίηση, απέφυγε να καταθέσει προτάσεις, απέφυγε να τοποθετηθεί καθαρά», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Μετά την “προαιρετική υποχρεωτικότητα” για τους εμβολιασμούς, σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για “πράσινο λιγνίτη”. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει και ένα θλιβερό προνόμιο. Είναι ο μοναδικός πολιτικός που κάνει αντιπολίτευση με την πανδημία, που σπεκουλάρει με την αρρώστια και τον πόνο», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Τσίπρας από Κοζάνη: «Μόνο στην Ελλάδα έχουμε 150 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ»

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη εξαπέλυσε σφοδρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει επιβάρυνση των νοσοκομείων, αλλά μόνο στη χώρα μας και ενδεχομένως σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, βιώνουμε τριτοκοσμικές σκηνές στα νοσοκομεία. Μόνο στη χώρα μας έχουμε 150 πρόχειρα διασωληνωμένους ασθενείς έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Πουθενά αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

Ειδικότερα για το θέμα της πανδημίας, υπογράμμισε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κορονοϊός, αλλά η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια τους τελευταίους μήνες σε θανάτους. Και σε όλη την Ευρώπη έχουμε ενεργειακή κρίση, αλλά η μικρή Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος. Και μόνον η Ελλάδα διατηρεί τον μισθό σε χαμηλότερα επίπεδα το 2021 από ό,τι μια δεκαετία πριν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News