695
|

Οικονόμου για εμπρηστική επίθεση στον Real: Aνυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 10:22

Οικονόμου για εμπρηστική επίθεση στον Real: Aνυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 10:22

Για επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην πρώτη του αντίδραση για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group στο Μαρούσι τα ξημερώματα.

«Είναι μια επίθεση που αξίζει την αυτονόητη καταδίκη όλων μας. Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν έχουμε τραυματισμούς», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 για την επίθεση, για να συμπληρώσει:

«Να εκφράσουμε εκτός από την καταδίκη μας και τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και τη βεβαιότητά μας ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ποιότητα, με το ίδιο πείσμα, με το ίδιο πάθος να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

«Η ελεύθερη δημοσιογραφία, η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, ο πλουραλισμός είναι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας και γύρω από αυτό πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους σε ό, τι αφορά τους ενόχους, σε όλους όσοι φαντάζονται ότι μπορούν μέσα από τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες να φοβίσουν, να πανικοβάλουν και να τρομοκρατήσουν ελεύθερες, δημιουργικές και δημοκρατικές φωνές».

«Ο εμπρησμός στα γραφεία του Real Group αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα. Όποιος νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου, πλανάται πλάνην οικτράν», διεμήνυσε σε ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η  Κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζομένους τους, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετέβη στα γραφεία του Real Group στη λεωφόρο Κηφισίας, όπου και ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για το συμβάν και την πορεία των ερευνών, ενώ συνομίλησε με δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους του Ομίλου.

Ο υπουργός διεμήνυσε ότι κανένας πολίτης δεν τρομοκρατείται και δεσμεύθηκε πως η Αστυνομία θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη.

Χαρακτήρισε θρασύδειλους τους δράστες και τόνισε ότι πέρα από τις φθορές, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, καθώς μέσα στο κτίριο εργαζόταν μια κοπέλα.

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου στα γραφεία του Real Group:

Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα.

Υπήρχε μία εργαζόμενη που έκανε τη δουλειά της, κινδύνευσε η ζωή της, κινδύνευσε η ασφάλεια της. Οι θρασύδειλοι που έπραξαν αυτή την εγκληματική ενέργεια, πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας σε αυτή τη χώρα δεν τρομοκρατείται, κανένας πολίτης δεν τρομοκρατείται, κανένα Μέσο Ενημέρωσης και κανένας δημοσιογράφος δεν τρομοκρατείται!

Η αστυνομία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στη δικαιοσύνη.

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας πως το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

Η εμπρηστική επίθεση στον Real fm είναι μια αποτρόπαια πράξη ενάντια στη δημοσιογραφία, ενάντια στην ελευθεροτυπία κι εν τέλει ενάντια στη Δημοκρατία. Στη χώρα μας η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης δέχεται συνεχή πλήγματα: από την ανεξιχνίαστη δολοφονία Καραιβάζ μέχρι και εμπρηστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι να φέρουν άμεσα τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ακολούθησε το tweet από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα:

Την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας  Real News και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, εξέφρασε το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα πράξεη.

Για απολύτως καταδικαστέα ενέργεια, μίλησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας», σημειώνει στην ανάρτησή του (δείτε τη κάτω) ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...