277
| INTIMEnews

Οικονόμου: Ακραία πολιτική υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 13:50
|INTIMEnews

Οικονόμου: Ακραία πολιτική υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 13:50

Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμό καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη στάση τους κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τις κυρώσεις σε βάρος όσων εμπλέκονται στην έκδοση – χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση είπαν «όχι», το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΙΝΑΛ απείχε απο τη διαδικασία.

«Χθες, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

»Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού.

»ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Προηγήθηκε το σχόλιο από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (δείτε το κάτω) ενώ και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο (εδώ) για πρόκληση για το κράτος δικαίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να αφήσει τα γνωστά φθηνά προπαγανδιστικά κόλπα» και επιμένη ότι η επίμαχη τροπολογία «κλείνει το μάτι» στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας και τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ που οδηγούνται σε αναστολή εργασίας». Αυτό είναι που δεν αποδέχεται το ΚΙΝΑΛ, διευκρινίζεται για την επιλογή του κόμματος να απέχει.

Υποστηρίζοντας ότι είναι η ΝΔ εκείνη που «ψαρεύει ψήφους στους ακραίους που δεν αποδέχονται τον εμβολιασμό», η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει τη θέση του Κινήματος Αλλαγής υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών η οποία είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...