332
| INTIMEnews

Λερναία Υδρα η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών: «Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει ένα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 09:32
|INTIMEnews

Λερναία Υδρα η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών: «Ψάχνω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει ένα»

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 09:32

Ανησυχητικές διαστάσεις για τη δημόσια υγεία φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση με τη «φάμπρικα» έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή/και νόσησης από Covid-19, καθώς μετά το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, «παρακλάδια» του κυκλώματος ξεπροβάλλουν σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα έχει μπει το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, έπειτα από καταγγελία για πλαστό πιστοποιητικό νόσησης γυναίκας γιατρού. Συνάδελφός της στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από ασθενή με κορονοϊό για να το καταγράψει ως δικό της και να της δοθεί πιστοποιητικό νόσησης.

«Υποκαταστήματα» της «φάμπρικας» φέρεται επίσης να έχουν εντοπιστεί σε Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αννας Μαστοράκου, γιατροί δέχονται αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα από πάσης φύσεως αρνητές και αντιεμβολιαστές -ανάμεσά τους και υγειονομικοί- για να εκδώσουν επί πληρωμή πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter o υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ήταν σαφής: «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία», υπογράμμισε και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους.

Οπου εντοπιστούν περιστατικά «η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Χαρακτηριστική της παράνοιας των αντεμβολιαστών, στη μανιώδη προσπάθειά τους να αποφύγουν το εμβόλιο, η δήλωση γυναίκας στην κάμερα του ΣΚΑΪ «ψάχνω να βρω λαμόγιο γιατρό να μου δώσει πλαστό πιστοποιητικό», που συνοδευόταν από τη γνωστή ρητορική περί ατομικών ελευθεριών κ.τ.λ.

«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με την καμία και θα ψάχνω να βρω λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν πλαστά πιστοποιητικά», ανέφερε κυνικά η εν λόγω κυρία που δήλωσε στην κάμερα «αναγκαστική αρνήτρια του εμβολίου»…

«Εχω σκεφτεί να πάρω ένα θετικό τεστ για να μην εμβολιαστώ, αλλά ο γιατρός δεν το δέχτηκε. Εχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Εχω σκεφτεί να πω στο γιατρό να μη μου βάλει τη βελόνα και να πετάξει έξω το υγρό. Τους έχω προτείνει να τους πληρώσω τόσο, όσο μπορώ. Τους παίρνω τηλέφωνο και τους λέω πόσα θέλεις, αλλά φοβούνται και δεν το κάνουν», είπε, επιβεβαιώοντας έτσι τις καταγγελίες της αντιπροέδρου του ΠΙΣ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...