279
|

Οικογένεια Γιακουμάκη: Η ατιμωρησία σκότωσε τον 15χρονο στην Αργυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 16:55

Οικογένεια Γιακουμάκη: Η ατιμωρησία σκότωσε τον 15χρονο στην Αργυρούπολη

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 16:55

Η υπόθεση της τραγικής αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη ξύπνησε μνήμες από τον άδικο χαμό του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, που βρέθηκε νεκρός μετά από εβδομάδες αναζητήσεων και όπως αποκαλύφθηκε από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, είχε πέσει θύμα διαρκούς bullying  από άλλους σπουδαστές της Σχολής.

Σε παρέμβασή της στην εφημερίδα «Έθνος» με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου, η οικογένεια Γιακουμάκη κάνει λόγο για ατιμωρησία που «γεννά» νέα θύματα.

Το Εφετείο Ιωαννίνων επέβαλε στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Γιακουμάκη

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση.

Απολογούμενος ο πρώην διευθυντής είχε αναφέρει πως η Σχολή δεν θέλησε να προβεί σε τιμωρίες σπουδαστών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στη βία δεν απαντάμε με βία» με την έδρα του Εφετείου να τον ρωτά «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία, η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

«Αυτό που περνούν σήμερα οι γονείς του άτυχου αυτού παιδιού από την Αργυρούπολη το βιώσαμε – και εξακολουθούμε να το βιώνουμε – με τον ίδιο τραγικό τρόπο και εμείς. Μπορούμε να τους καταλάβουμε όσο κανείς. Τριάμισι χρόνια μετά το χαμό του Βαγγέλη μας ακόμα περιμένουμε δικαιοσύνη. Τόσο καιρό μετά και ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε καν την ημερομηνία της δίκης.

»Η ατιμωρησία ενός θα δημιουργήσει 1.000 ακόμα θύτες. Παρά τη μεγάλη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με αφορμή το χαμό του Βαγγέλη, και παρά τη δημιουργία νέου νόμου που προβλέπει ποινές για αυτού του είδους τα αδικήματα, βλέπουμε δυστυχώς ότι τα κρούσματα δεν σταματούν», τονίζει η οικογένεια του άτυχου σπουδαστή και για μία ακόμη φορά καλεί την Πολιτεία «να δώσει ένα τέλος στην ατιμωρησία αυτών που κάνουν bullying στα παιδιά μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...