279
Διαμαρτυρία υπέρ του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη | REUTERS/Osman Orsal

Οι Σαουδάραβες διέλυσαν με οξύ το πτώμα του Κασόγκι μέσα στο προξενείο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 12:24
Διαμαρτυρία υπέρ του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη
|REUTERS/Osman Orsal

Οι Σαουδάραβες διέλυσαν με οξύ το πτώμα του Κασόγκι μέσα στο προξενείο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 12:24

Το πτώμα του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, διαμελίστηκε για να καταστεί δυνατό «να διαλυθεί» ευκολότερα, υποστήριξε σύμβουλος του τούρκου προέδρου.

«Βλέπουμε σ’ αυτό το στάδιο πως δεν αρκέστηκαν να το διαμελίσουν, απαλλάχθηκαν απ’ αυτό διαλύοντάς το», δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κυβερνητικό κόμμα AKP.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτουμε, ο λόγος για τον οποίο κατακρεούργησαν το πτώμα ήταν για να το διαλύσουν πιο εύκολα», πρόσθεσε.

Οι δράστες ήθελαν να βεβαιωθούν πως δεν αφήνουν κανένα ίχνος του πτώματος, πρόσθεσε ο Ακτάι, που ήταν φίλος του εκλιπόντος δημοσιογράφου. «Ολα τα σημεία στα οποία μας οδηγούσαν οι κάμερες επιτήρησης εξετάσθηκαν, το πτώμα δεν βρέθηκε».

«Το να σκοτώνεις έναν αθώο είναι έγκλημα, αυτό που έγινε με το πτώμα είναι ένα άλλο έγκλημα και ντροπή», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενημέρωσε αμερικανούς αξιωματούχους ότι θεωρούσε τον Κασόγκι «επικίνδυνο ισλαμιστή».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο Κασόγκι ήταν μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, κάτι που διαψεύδει η οικογένεια του.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ φέρεται να έκανε αυτή τη δήλωση σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, στις 9 Οκτωβρίου, αλλά προτού η Σαουδική Αραβία παραδεχθεί ότι δολοφονήθηκε.

Το Ριάντ έχει διαψεύσει τις πληροφορίες της Washington Post και των New York Times.

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς τη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συνέστησε υπομονή, χωρίς να είναι και απολύτως βέβαιο ότι θα επιβληθούν.

Την Πέμπτη δήλωσε ότι θα χρειαστούν ακόμη «μερικές εβδομάδες» πριν να έχουν οι ΗΠΑ επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ώστε να τις επιβάλλουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...