217
Το πανό που ανήρτησαν σε διπλανό κτίριο |

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 11:55
Το πανό που ανήρτησαν σε διπλανό κτίριο
|

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Αργεντινής

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2018, 11:55

Αλλη μία πρεσβεία έβαλε στο στόχαστρό της η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αυτή τη φορά της Αργεντινής.

Μέλη της οργάνωσης, στις 10:15 το πρωί της Παρασκευής, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εισέβαλαν στην πρεσβεία, πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ κρέμασαν και ένα πανό σε απέναντι κτίριο.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα διαμαρτύρονται για τον θάνατο ενός αναρχικού στην Αργεντινή.

Οπως γράφουν σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου: «Τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Αιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό…»

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την ενέργεια του Ρουβίκωνα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα, Χουάν Χοσέ Αρκούρι.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στον αργεντινό πρεσβευτή ότι «θα βρεθούν οι υπεύθυνοι». Ο κ. Αρκούρι με τη σειρά του είπε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...