354
Η Τερέζα Μέι μαζί με τον σύζυγό της, Φίλιπ, στην πρώτη τους βόλτα στο Ντεζεντσάνο ντελ Γκάρντα στην Ιταλία | REUTERS/Antonio Calanni/Pool

Οι πολυήμερες και… ροζ διακοπές της Τερέζα Μέι στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 11:00
Η Τερέζα Μέι μαζί με τον σύζυγό της, Φίλιπ, στην πρώτη τους βόλτα στο Ντεζεντσάνο ντελ Γκάρντα στην Ιταλία
|REUTERS/Antonio Calanni/Pool

Οι πολυήμερες και… ροζ διακοπές της Τερέζα Μέι στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2017, 11:00

Να εμπνεύστηκε από την παγκόσμια τάση που θέλει τα ροζ φλαμίνγκο παντού αυτό το καλοκαίρι;  Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση της Τερέζα Μέι την πρώτη ημέρα των καλοκαιρινών της διακοπές στην Ιταλία προκάλεσε αίσθηση: η 61χρονη πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε την Τρίτη στους δρόμους του Ντεζεντσάνο ντελ Γκάρντα, μιας κωμόπολης στη λίμνη Γκάρντα στη Μπρέσια, φορώντας ένα ελαφρύ ροζ φόρεμα και λεοπαρδαλέ σανδάλια.

Οπως έγινε γνωστό η Μέι μαζί με τον σύζυγό της Φίλιπ θα μείνουν για πέντε ημέρες στη βόρεια Ιταλία και έπειτα θα συνεχίσουν τις διακοπές τους στην Ελβετία, απολαμβάνοντας την πεζοπορία στα βουνά των Αλπεων. Από την Ντάουνινγκ Στριτ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διακοπές της Μέι να διαρκέσουν ως και τρεις εβδομάδες, κάτι που είχε τολμήσει να κάνει μόνο ο Τόνι Μπλερ. Η πρωθυπουργός θα διακόψει τις διακοπές της απλώς για να παραστεί την προσεχή Δευτέρα σε μια τελετή στο Βέλγιο για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη του Πασεντάλε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο βρετανικός Τύπος την περιέλαβε καταλλήλως, όχι απαραίτητα με διακριτικότητα. Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της Daily Mail που έβαλε την πρωθυπουργό στο μικροσκόπιο της συντάκτριας μόδας της εφημερίδας.

DFnGJ5QXkAEhRv2

Κάποιοι άλλοι, όπως ο τοπικός Scotsman, προειδοποίησαν ότι η Μέι συνηθίζει να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών της -ήταν σε εκδρομή της το Πάσχα όταν αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, προκαλώντας πολιτική αστάθεια και οδηγώντας τους Τόρις σε μια πύρρειο νίκη.

Αλλοι σχολίασαν ότι η Μέι, που έχει δρομολογήσει ταχύτατες διαδικασίες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιλέγει να κάνει διακοπές στην Ευρώπη. «Για όσο ακόμα μπορεί»…

DFm_cmDXUAAO2LW

Χαρακτηριστικό και το σχόλιο του Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος παίρνοντας ως αφορμή τις διακοπές της Μέι στην Ευρώπη σημείωσε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν θέλει να δει τα δικαιώματα των ευρωπαίων και των βρετανών πολιτών να περιορίζονται μετά το Brexit. «Θα πρέπει όλοι μας να μπορούμε να ταξιδεύουμε, να δουλεύουμε και να ζούμε όπου θέλουμε στην Ευρώπη» είπε ο βέλγος πολιτικός, απευθυνόμενος στην βρετανή πρωθυπουργό που υποστηρίζει μια γραμμή «σκληρού» Brexit.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...