357
Οι Αρχές του Κέιπ Κοντ με σχετική πινακίδα προειδοποιούν τους λουόμενους για την παρουσία καρχαριών ακόμη και στα ρηχά | Facebook

Οι καρχαρίες επέστρεψαν εκεί όπου γυρίστηκε το «Jaws»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 22:11
Οι Αρχές του Κέιπ Κοντ με σχετική πινακίδα προειδοποιούν τους λουόμενους για την παρουσία καρχαριών ακόμη και στα ρηχά
|Facebook

Οι καρχαρίες επέστρεψαν εκεί όπου γυρίστηκε το «Jaws»

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 22:11

Κλειστές παραμένουν από το Σάββατο το απόγευμα οι παραλίες γύρω από το Νάουσετ Μπιτς και σε πολλά σημεία του Κέιπ Κοντ, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, μετά την εμφάνιση, την περασμένη εβδομάδα, δυο λευκών καρχαριών που εθεάθησαν να κολυμπάνε στα (πολύ) ρηχά.

Όπως σημειώνουν οι Αρχές, ο ένας καρχαρίας εθεάθη νωρίτερα να επιτίθεται και να τρώει μια φώκια, ενώ μετά κολυμπούσε αμέριμνος σε νερά που επιλεγούν πολλοί λουόμενοι τόσο από την γύρω περιοχή, όσο και από την κοντινή Βοστόνη.

Είναι η δεύτερη εμφάνιση καρχαρία την τελευταία εβδομάδα στο Κέιπ Κοντ, μια περιοχή που είναι γνωστή για την παρουσία καρχαριών – άλλωστε στο νησάκι Μάρθας Βίνιαρντ, απέναντι από το Νάουσετ Μπιτς, γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1974 η διάσημη ταινία «Jaws» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Όπως σημειώνει το Newsweek, μόλις 24 ώρες πριν από τον εντοπισμό του καρχαρία το Σαββάτο, ένας άλλος μεγάλος λευκός καρχαρίας αναφέρθηκε να κολυμπάει περίπου 60 μέτρα από την ακτή.

To Νάουσετ Μπιτς στο Κέιπ Κοντ, εκεί όπου έκαναν την εμφάνισή τους αρκετοί καρχαρίες στα ρηχά

Το κλείσιμο των παραλιών λόγω της διαρκούς παρουσίας καρχαριών ήταν συχνό φαινόμενο φέτος.

Μόνο στην παραλιακή πόλη Tρούρο, οι κάτοικοι είδαν την παραλία τους να κλείνει λόγω καρχαριών περισσότερες από 20 φορές από τις αρχές Ιουλίου.

Πλέον, σε όλο το μήκος των ακτών υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν «Άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά ή σκοτώθηκαν από λευκούς καρχαρίες κατά μήκος αυτής της ακτογραμμής».

Όπως λένε οι κάτοικοι του Κέιπ Κοντ, η συνεχής παρουσία καρχαριών ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι, όπου μάλιστα ένας 26χρονος λουόμενος δέχθηκε άγρια επίθεση σε απόσταση 30 μέτρων από την ακτή του Λόνγκνουκ από έναν μεγάλο λευκό και κόντεψε να πεθάνει.

Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με βαθιά τραύματα στον κορμό και τα πόδια του με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ενώ οι Αρχές έκλεισαν και τότε την παραλία και τοποθέτησαν προειδοποιητικές πινακίδες.

Αυτή ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση καρχαρία από το 2012 με την τελευταία θανατηφόρα επίθεση καρχαρία στη Μασαχουσέτη να καταγράφεται το μακρινό 1936.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...