544
Τερέζα Μέι και Ανγκελα Μέρκελ, σαν δυο σταγόνες... μπλε ρουαγιάλ νερό | Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Οι… δίδυμες αδελφές Μέρκελ και Μέι με ολόιδιο μπλε ρουαγιάλ σακάκι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 17:01
Τερέζα Μέι και Ανγκελα Μέρκελ, σαν δυο σταγόνες... μπλε ρουαγιάλ νερό
|Kenzo Tribouillard/Pool via REUTERS

Οι… δίδυμες αδελφές Μέρκελ και Μέι με ολόιδιο μπλε ρουαγιάλ σακάκι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2019, 17:01

Είναι κάτι που συμβαίνει συνήθως σε λαμπερές σταρ ή θαμπές στάρλετ που βρίσκονται σε κάποια πρεμιέρα ή άλλου τύπου κοσμικό event και τυχαίνει να φορέσουν το ίδιο ακριβώς ρούχο. Οταν λοιπόν αυτός ο στυλιστικός εφιάλτης δεν συμβαίνει στον χώρο της σόουμπιζ αλλά της πολιτικής, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

«Ποια το φόρεσε καλύτερα;» ρωτούν συνήθως τα περιοδικά μόδας όταν αντιπαραθέτουν δύο σταρ με δίδυμα γούστα. Στην περίπτωση της Ανγκελα Μέρκελ και της Τερέζα Μέι όμως, οι οποίες βρέθηκαν να φορούν σακάκι ακριβώς ίδιας -μπλε ρουαγιάλ- απόχρωσης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το Brexit, το δίλημμα δυσκολεύει.

Η φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου, είναι εκείνη με τη γερμανίδα καγκελάριο και τη βρετανίδα πρωθυπουργό να ξεκαρδίζονται κοιτάζοντας κάτι στο iPad, σαν σκανδαλιάρες μαθήτριες στο διάλειμμα του σχολείου. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι στην επίμαχη συνάντηση της Τετάρτης 10 Απριλίου 2019 διακυβεύεται το μέλλον της Βρετανίας και οι σχέσεις ισορροπίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δυσκολεύεσαι να σκεφτείς πού το βρίσκουν τόσο κέφι, όπως αναρωτιέται και η συντάκτρια σχετικού δημοσιεύματος του Guardian. 

Η Μέρκελ υποδέχεται τη Μέι. Η Γερμανίδα είναι ντυμένη για δουλειά και η Βρετανίδα προδίδει την αναβλητικότητά της (REUTERS/Fabrizio Bensch)

Οπως τονίζει η αρθρογράφος Αν ΜακΕλβοϊ, «μπορεί οι δύο γυναίκες να έμοιαζαν σαν κλώνοι με το ολόιδιο μπλε, στην πραγματικότητα όμως, έχουν αγεφύρωτες διαφορές και η Μέι θα μπορούσε να πάρει κάποια μαθήματα από τη Μέρκελ».

«Δεν είναι τυχαίο ότι η γκαρνταρόμπα της Μέι τραβά πολύ περισσότερο την προσοχή από εκείνη της Μέρκελ και όχι, αυτό δεν οφείλεται στο ότι ο βρετανικός Τύπος είναι πιο εμμονικός με το στυλ ή την πολιτική σάτιρα απ’ ό,τι ο γερμανικός» συνεχίζει το άρθρο.

Η Μέρκελ όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να βελτιώσει τον τρόπο που ντύνεται. Από τα πρώτα άγουρα χρόνια με τα φαρδιά πουκάμισα και παντελόνια που την έκαναν να θυμίζει κακόγουστη θεία μέχρι τη σημερινή της εικόνα με τα σακάκια σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, η διαδρομή που έχει διανύσει είναι μεγάλη.

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν ήθελε πάντα να τραβά την προσοχή με αυτά που φορούσε. Προτιμούσε να περνά απαρατήρητη, κάνοντας ανενόχλητη τη δουλειά της, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές της πολιτικής της καριέρας. Οταν ένιωσε πραγματικά παντοδύναμη, τότε απέκτησε και καλύτερο γούστο στα ρούχα -ή μάλλον, πιο ταλαντούχα στυλίστρια.

Τα γοβάκια με τα μικροσκοπικά τακούνια «kitten hills» είναι σήμα-κατατεθέν της Μέι και έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως (REUTERS/Fabrizio Bensch)

Αντιθέτως, η Μέι μοιάζει με την κακή μαθήτρια, η οποία ενώ έρχεται διαρκώς αδιάβαστη, επιμένει να κάθεται στο πρώτο θρανίο, φορώντας ό,τι πιο φαντεζί για να την προσέξουν. Με τόσες αναβολές και καθυστερήσεις του υποτιθέμενου Brexit, κυκλοφορεί πλέον το ανέκδοτο ότι ο λόγος που δεν έχει αίσθηση του χρόνου και της διορίας που τελειώνει, είναι ότι έχει πολλά διαφορετικά ρολόγια.

Το πόσο αναποφάσιστη και σαστισμένη είναι η ίδια η Μέι, το μαρτυρά ακόμη και ο τρόπος που ντύνεται. Τη μία ημέρα τα παιχνιδιάρικα γοβάκια με το μικροσκοπικό τακούνι και τα πολύχρωμα μοτίβα στα ρούχα και την άλλη, τα αδιάφορα γκρι ή μπεζ, ερμητικά κλειστά σακάκια.

«Σκέφτεσαι τη Μέρκελ να στρώνεται στη δουλειά φορώντας φόρμα εργασίας και τη Μέι να χαζεύει στις βιτρίνες. Δεν είναι να απορείς γιατί η μία αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη από την άλλη» καταλήγει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...