335
Το κλικ μίας φιλικής επίσκεψης | Τwitter / The Carter Center

Οι Μπάιντεν με τους Κάρτερ: τι τρελή φωτογραφία είναι αυτή;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 16:45
Το κλικ μίας φιλικής επίσκεψης
|Τwitter / The Carter Center

Οι Μπάιντεν με τους Κάρτερ: τι τρελή φωτογραφία είναι αυτή;

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2021, 16:45

Στη φωτογραφία αυτή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα The Carter Center, εικονίζονται δύο προεδρικά ζεύγη: οι Ρόζαλιν και Τζίμι Κάρτερ και Τζιλ και Τζο Μπάιντεν.

Το κλικ προέκυψε από την επίσκεψη που έκαναν οι Μπάιντεν στην κατοικία των Κάρτερ, στην Πολιτεία Τζόρτζια, την περασμένη εβδομάδα.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας προκλήθηκε θόρυβος στο Διαδίκτυο, έγραψε το BBC, εξηγώντας και τον λόγο.

«Αυτή η ιδιόμορφη φωτογραφία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, από μία επίσκεψη στον 39ο πρόεδρο, προκαλεί αναταραχή στο Διαδίκτυο. Φαίνεται να δείχνει τον Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ να υψώνονται πάνω από τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ και την πρώην Πρώτη Κυρία Ρόζαλιν Κάρτερ, στο σπίτι τους, στο Πλέινς της Τζόρτζια, την προηγούμενη εβδομάδα.

»Ενώ ο κ. Μπάιντεν είναι πράγματι ελαφρώς ψηλότερος από τον κ. Κάρτερ, η εικόνα φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα παραμόρφωσης που προκαλείται από τη χρήση ενός ευρυγώνιου φακού» γνωματεύει ο υπεύθυνος για τις φωτογραφίες του BBC, Φιλ Κουμς. Αυτή η ευρυγώνια λήψη «είχε ως αποτέλεσμα να μεγεθύνονται όσοι βρίσκονται κοντά στην άκρη του κάδρου, ενώ όσοι βρίσκονται στο μέσον μικραίνουν».

Και το BBC σχολιάζει: «Πρόκειται για οπτικό εφέ που οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν προς όφελός τους ή, όπως στην περίπτωσή μας, μπορεί να δημιουργήσει μία τεχνητή απόδοση κάποιας σκηνής».

Το βρετανικό Μέσο γράφει στον ιστότοπό του ότι η εντύπωση που προκαλεί το τελικό αποτέλεσμα ενισχύεται από το γεγονός ότι ο μεν Κάρτερ έχει βυθιστεί στην πολυθρόνα του, ο δε Μπάιντεν κλίνει το σώμα του προς το μέρος του φακού, έχοντας γονατίσει μπροστά από την κυρία Κάρτερ.

Το BBC χαρακτηρίζει «υπερβολικό» το φωτογραφικό αποτέλεσμα, από το οποίο γεννήθηκαν «διασκεδαστικά σχόλια» στα σόσιαλ μίντια.

Ο Τζίμι Κάρτερ διάγει το 96ο έτος της ηλικίας του και υπήρξε και αυτός Δημοκρατικός πρόεδρος, όπως είναι σήμερα ο Τζο Μπάιντεν. Η σύζυγός του, η Ρόζαλιν, είναι 93 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...