388
Σκηνή από την ταινία «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι» | .

Οι 50 αποχρώσεις ενός χρυσού βατόμουρου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2016, 19:32
Σκηνή από την ταινία «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι»
|.

Οι 50 αποχρώσεις ενός χρυσού βατόμουρου

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2016, 19:32

Πολύ πριν μάθουμε ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες για το 2015 (βλ. Οσκαρ), μάθαμε ποιες ήταν οι χειρότερες. Οπως συμβαίνει κάθε χρόνο, πριν από τη μεγαλειώδη τελετή όπου η μόνιμη επωδός είναι το γνωστό «… και το Οσκαρ πηγαίνει στον/στην», προηγούνται τα Χρυσά Βατόμουρα.

Είναι τα βραβεία που όλοι οι σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί του Χόλιγουντ απεύχονται να κερδίσουν. Φευ, ποτέ δεν έλειψαν όμως από κοντά μας. Κάθε χρόνο να υπάρχουν υποψηφιότητες για τις χειρότερες κινηματογραφικές επιδόσεις. Διότι αυτό ακριβώς κάνουν τα Χρυσά Βατόμουρα: «επιβραβεύουν» τις ταινίες και τους συντελεστές που τα πήγαν χάλια.

Φέτος, στην 36η βράβευση για τα Χρυσά Βατόμουρα την τιμητική τους είχαν δύο ταινίες που συζητήθηκαν αρκετά μέσα στο 2015 και φυσικά όχι για την αξία τους και την καλλιτεχνική τους αρτιότητα. Ηταν οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» και η ταινία «Fantastic Four».

Ειδικά η πρώτη ταινία ήταν από τους «νικητές» της βραδιάς. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ταινία της Σαμ Τέιλορ Τζόνσον συγκέντρωσε πέντε βραβεία, μεταξύ αυτών: το βραβείο Χειρότερης Ταινίας, του Χειρότερου Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου και Χειρότερου Ζευγαριού.

Στο κατόπι της, το «Fantastic Four» μοιράστηκε μαζί με το «Fifty Shades of Grey» τη Χειρότερη Ταινία και απέσπασε και τη Χειρότερη Σκηνοθεσία, ήταν φαβορί για το Χειρότερο Ριμέικ/Rip-Off/Σίκουελ, όπως φαβορί ήταν και ο Εντι Ρεντμέιν στον Χειρότερο Β’ Ανδρικό Ρόλο για το «Jupiter Ascending» και η Κάιλι Κουόκο για το Β’ Γυναικείο Ρόλο τόσο για το «Alvin and The Chipmunks: Road Chip», όσο και για το «The Wedding Ringer».

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε που σε λίγες ώρες θα κρατάει το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στα χέρια του, κέρδισε το Βραβείο Μετάνοιας που τα Χρυσά Βατόμουρα θέσπισαν για να δώσουν την ευκαιρία σε αγαπημένους τους υποψήφιους να εξιλεωθούν στο μέλλον.

Συνολικά τα βραβεία ήταν τα εξής:

 

  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ: (από κοινού) ««Fifty Shades of Grey» και «Fantastic Four»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Τζέιμι Ντόρναν για το «Fifty Shades of Grey»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ντακότα Τζόνσον για το «Fifty Shades of Grey»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ: Εντι Ρεντμέιν για το «Jupiter Ascending»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ: Κάιλι Κουόκο – Σουίτινγκ για το «Alvin and The Chipmunks: Road Chip» και το «The Wedding Ringer»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΙΜΕΙΚ/RIP-OFF/ΣΙΚΟΥΕΛ: «Fantastic Four»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: Ο Τζέιμι Ντόρναν και η Ντακότα Τζόνσον στο«Fifty Shades of Grey»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Τζος Τρανκ γιια το «Fantastic Four»
  • ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: «Fifty Shades of Grey»
  • ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ: Σιλβέστερ Σταλόνε (πρωταθλητής των Χρυσών Βατόμουρων / φέτος υποψηφίος για καλό για το «Creed»)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...