276
| SOOC

Ο Χουλιαράκης βρήκε την εξήγηση: Υπερφορολογήσαμε, αλλά και οι προηγούμενοι τα ίδια θα έκαναν

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 16:19

Ο Χουλιαράκης βρήκε την εξήγηση: Υπερφορολογήσαμε, αλλά και οι προηγούμενοι τα ίδια θα έκαναν

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2018, 16:19

Υπάρχουν πολλά είδη αφηγήματος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενα, για παράδειγμα, είναι αυτό που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι η αληθινή κυβέρνησή του είναι αυτή η τωρινή που μετρά 100 ημέρες εκτός μνημονίων –σε λίγο θα καταγγείλει και την τριετία 2015-2018 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως πλαστή. Ενα άλλο είναι ότι εμείς είπαμε ψέματα αλλά δεν είμαστε κλέφτες –αυτό πάει με όλα. Ενα τρίτο είναι ότι οι «προηγούμενοι» όχι μόνο δεν ήταν καλύτεροι αλλά θα μας έκαναν τα ίδια.

Το διατύπωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μαζέψει την παραδοχή που έκανε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους Ελληνες, ανέφερε την Πέμπτη στη Βουλή ότι και με διαφορετική κυβέρνηση η φορολογία θα ήταν ίδια, αν όχι χειρότερη.

«Δεν πρόκειται λοιπόν για περιττή υπεροφορολόγηση», είπε αρχικά ο κ. Χουλιαράκης για να προχωρήσει έπειτα στην εκτίμηση ότι η ίδια ή μεγαλύτερη φορολόγησε θα προέκυπτε αν τα πράγματα παρέμεναν ως είχαν το 2014 αλλά και με ένα επιπλέον κόστος!

Οπως εξήγησε, όταν έχεις μία κυβέρνηση που πέφτει συνέχεια έξω σε στόχους δεν μπορεί να ανακτήσει τη δημοσιονομική αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών και κλειδώνει σε έναν αέναο κύκλο ύφεσης και λιτότητας.

Απαντώντας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε ότι δυστυχώς τέσσερα χρόνια πήγαν χαμένα, ενώ από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι οικονομία με κατασχέσεις δείχνει προβληματική οικονομία.

Για την Ιστορία, την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε πει: «Δημοσιονομική προσαρμογή σημαίνει δύσκολες επιλογές σε πραγματικό χρόνο. Και δύσκολες επιλογές σημαίνει, ναι, και αύξηση της φορολογίας». Η ειρωνεία είναι ότι την ίδια ώρα στο βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας ήθελε να παρουσιάσει τα νέα μέτρα ως μείωση της φορολογίας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...