462
Ο (πραγματικός) Χάρισον και ο (ψηφιακός) Μπακ | 20th Century Studios

Ο Χάρισον Φορντ απαντάει στο «κάλεσμα της άγριας φύσης»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:35
Ο (πραγματικός) Χάρισον και ο (ψηφιακός) Μπακ
|20th Century Studios

Ο Χάρισον Φορντ απαντάει στο «κάλεσμα της άγριας φύσης»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:35

Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή του «Ιντιάνα Τζόουνς 5» είχαν αποτέλεσμα να πάει πίσω η έναρξη των γυρισμάτων της πολυαναμενόμενης συνέχειας, ωστόσο ο Χάρισον Φορντ δεν ήθελε να μένει άπραγος.

Κάπως έτσι, ο 77χρονος απεκδύθηκε για λίγο τους ηρωικούς ρόλους των αρχαιολόγων και των διαστημικών πιλότων που τον καθιέρωσαν και άκουσε «Το κάλεσμα της άγριας φύσης», πρωταγωνιστώντας στην ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος του Τζακ Λόντον, που κυκλοφόρησε το 1903.

Το έργο εστιάζει στις περιπέτειες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι αναζήτησαν την τύχη τους στον «πυρετό του χρυσού» στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αλάσκα και ειδικά στην περιοχή του Κλοντάικ.

Ο πρωταγωνιστής (Φορντ) πηγαίνει στην Αλάσκα, όπου πέφτει πάνω στον Μπακ, ένα εξημερωμένο σκυλί διασταύρωσης Αγίου Βερνάρδου και σκωτσέζικου κόλεϊ, το οποίο απάγεται από τον ιδιοκτήτη του και οδηγείται στην αφιλόξενη Πολιτεία των ΗΠΑ για να τραβάει τα έλκηθρα των κυνηγών χρυσού.

«Τζον» και «Μπακ» με φόντο τα βουνά της Αλάσκας

Οπως τονίζει ο Φορντ σε συνέντευξή του στην ιταλική Repubblica, ο χαρακτήρας που υποδύεται, ο Τζον «Τζακ» Θόρντον, είναι ένας ηλικιωμένος ο οποίος σπεύδει στην Αλάσκα όχι τόσο για να βρει χρυσό και να γίνει πλούσιος, αλλά για να βρει την ηρεμία και τη μοναξιά που τόσο στερήθηκε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες της ζωής του, ειδικά μετά τον θάνατο του μικρού γιου του.

Και στα βουνά γύρω από το Κλοντάικ συναντάει τον Μπακ. Και οι δυο τους γίνονται αχώριστοι.

Οσο αχώριστοι βέβαια είναι στην ταινία, άλλο τόσο δεν ήταν στα γυρίσματα, καθώς ο Φορντ δεν είχε δίπλα του έναν πραγματικό (εκπαιδευμένο) σκύλο, αλλά… το τίποτα, καθώς ο Μπακ ήταν εξολοκλήρου δημιούργημα των ψηφιακών εφέ.

Ο Φορντ παραδέχεται ότι η εμπειρία του από τα γυρίσματα ταινιών όπως «Ο Πόλεμος των Αστρων» και «Ιντιάνα Τζόουνς», φιλμ που είναι γεμάτα με ψηφιακά εφέ, τον είχαν συμφιλιώσει με την ιδέα, οπότε δεν του φάνηκε και κάτι τόσο συνταρακτικό.

«Είμαι ένας ηθοποιός, αλλά επίσης προσπαθώ να πηγαίνω χέρι χέρι με το πνεύμα των καιρών», σημειώνει με νόημα.

Ο Φορντ στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας, στο Λος Αντζελες στις 14 Φεβρουαρίου

Οσο για το τι μπορεί να σημαίνει σήμερα μια περιπέτεια επιβίωσης στην Αλάσκα με ήρωα έναν σκύλο, ο 77χρονος επισημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.

«Ζούμε σε μια εποχή που κάνουμε καθημερινά κακό στο περιβάλλον του πλανήτη μας», λέει ο Φορντ, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια διάσωσης του περιβάλλοντος.

«Προκειμένου να σώσουμε τη Γη, πρέπει να ακούμε πιο προσεκτικά τα κελεύσματα και τα σήματα κινδύνου των επιστημόνων, αλλά επίσης και να απευθυνόμαστε σε όσους παρουσιάζονται ως αρνητές της επιστήμης», λέει.

H ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Εδώ το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...