352
| Jeremy Selwyn/Pool via REUTERS

Ο Χάρι λυπάται για το Megxit: «Πρέπει να μάθετε την αλήθεια από εμένα» [video]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 10:25
|Jeremy Selwyn/Pool via REUTERS

Ο Χάρι λυπάται για το Megxit: «Πρέπει να μάθετε την αλήθεια από εμένα» [video]

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 10:25

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι λυπημένος. Είναι λυπημένος επειδή φεύγει από τον κόσμο του Μπάκιγχαμ, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Ο Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, δευτερότοκος γιος του διαδόχου του θρόνου της Αγγλίας, Καρόλου, και πλέον «πέτρα του σκανδάλου» καθώς με τη σύζυγό του Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση για το περιβόητο πια Megxit.

O 35ετής γαλαζοαίματος δήλωσε ότι ο ίδιος εγκαταλείπει με μεγάλη λύπη τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την συμφωνία με την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (εδώ) ότι ο ίδιος και η σύζυγος του Μέγκαν θα παραιτηθούν από τους επίσημους ρόλους τους προκειμένου να αναζητήσουν ένα ανεξάρτητο μέλλον.

Μιλώντας σε εκδήλωση του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Sentebale charity, που ο ίδιος ίδρυσε το 2006, ο Χάρι είπε: «Φαντάζομαι τι έχετε ακούσει ή ίσως διαβάσει τις τελευταίες εβδομάδες. Θέλω να ακούσετε την αλήθεια από εμένα για όση από αυτή μπορώ να μιλήσω όχι ως πρίγκιπας ή ως δούκας, αλλά ως Χάρι. Είμαι το ίδιο πρόσωπο που αρκετοί από εσάς με είδατε να μεγαλώνω κατά τα τελευταία 35 χρόνια, αλλά με μια πιο ξεκάθαρη προοπτική».

«Η Βρετανία είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», πρόσθεσε.

«Μου προκαλεί μεγάλη λύπη που έγινε έτσι».

«Η απόφαση που πήρα για τη σύζυγό μου κι εμένα να παραιτηθούμε δεν ήρθε ελαφρά τη καρδία. Όμως, πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές ενώσεις χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό».

Το Σάββατο, με μια διπλή ανακοίνωση, η βασίλισσα και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους. Oπως ανακοινώθηκε, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο «αυτού υψηλότητα», δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο, για βασιλικά καθήκοντα. Η Ελισάβετ B’, στην ανακοίνωσή της, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...