264
Η βασίλισσα Ελισάβετ καταφτάνει στο Σάντριχαμ για το συμβούλιο στον οποίο συζητήθηκε η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν | REUTERS/Toby Melville

Με την… ευχή της βασίλισσας Ελισάβετ το Megxit, όμως…

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 19:44
Η βασίλισσα Ελισάβετ καταφτάνει στο Σάντριχαμ για το συμβούλιο στον οποίο συζητήθηκε η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν
|REUTERS/Toby Melville

Με την… ευχή της βασίλισσας Ελισάβετ το Megxit, όμως…

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2020, 19:44

Την στήριξή της στην Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ B’ με επίσημη ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας. Ηταν η κορύφωση ενός δράματος που έχει σαγηνεύσει τη βρετανική κοινή γνώμη -και όχι μόνο- τις τελευταίες ημέρες.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Σάντριχαμ για το Megxit, η μονάρχης εξέδωσε το βασιλικό communique, στο οποίο τόνισε ότι θα προτιμούσε μεν οι Χάρι και Μέγκαν να παραμείνουν στο παλάτι, αντιλαμβάνεται όμως την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή, ενώ παράλληλα θα είναι ακόμη μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τους τίτλους που τους αναλογούν.

Στην ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ σημειώθηκε αναλυτικά:

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονό μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας με πλήρες ωράριο, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

» Ο Χάρι και ο Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή. Έχει επομένως συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης στην οποία οι Σάσεξ (σσ. δεν αναφέρονται ως δούκας και δούκισσα) θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα που πρέπει να επιλύσει η οικογένειά μου και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, αλλά ζήτησα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες», κατέληξε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...