471
| INTIMEnews

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξανά τα ΜΜΜ για να πει ότι «νοσούν δεκάδες εμβολιασμένοι» – Απάντηση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:50
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας θυμήθηκε ξανά τα ΜΜΜ για να πει ότι «νοσούν δεκάδες εμβολιασμένοι» – Απάντηση Οικονόμου

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:50

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που αύξησαν τον στόλο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στα νέα «πυρά» που εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη φορά για την τραγική -όπως τη χαρακτηρίζει- κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες.

«Ο κ. Τσίπρας», σχολίασε στην απάντησή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει».

Διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης,  ο κ. Οικονόμου υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρέλαβε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1.320, με στόχο τα 1.500 στο α’ εξάμηνο του 2022.

«Εχουμε, ήδη, 3.800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα», υπογραμμίζει, ενώ παράλληλα «έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων.

Αντίστοιχα, συνεχίζει ο εκπρόσωπος, «στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε τρεις νέους σταθμούς.  Στο Τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς».

Τέλος, υπενθυμίζει ο κ. Οικονόμου, «μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ« και καταλήγει στην απάντησή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

Η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Προηγουμένως, στη σχετική δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ και των θυγατρικών εταιρειών,  ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν γίνει κινήσεις για την αύξηση του στόλου των ΜΜΜ και τον περιορισμό του συγχρωτισμού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019, ακύρωσε τον διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη για την προμήθεια 750 λεωφορείων.

«Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε εδώ και δύο χρόνια με έναν διαγωνισμό που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί και δεν ολοκληρώνεται. Αν είχαν αφήσει τον διαγωνισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, σήμερα θα είχαμε τα μισά από τα 750 λεωφορεία και στο επόμενο διάστημα θα παραλαμβάναμε και τα υπόλοιπα μισά», υποστήριξε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «επιλογές του ποδαριού», όπως leasing οχημάτων χωρίς παράθυρα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- εν μέσω πανδημίας.

Και επαναλαμβάνοντας τη γνωστή ατάκα -και την επαμφοτερίζουσα στάση συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των εμβολίων- ότι δεν έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων και ότι νοσούν δεκάδες εμβολιασμένοι (χωρίς φυσικά να αναφερθεί σε συγκεκριμένα -συγκριτικά- στοιχεία και υιοθετώντας τα «απίθανα μαθηματικά» του σφακιανού εκπροσώπου του, Παύλου Πολάκη), ο κ. Τσίπρας καταλήγει:

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι ότι πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα στα ΜΜΜ, για νέα λεωφορεία, για να σταματήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν οικονομική δυνατότητα και στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλον».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...