476
| INTIMEnews

Πολάκης μαινόμενος στη Βουλή: «Είστε ψιλικατζήδες, γερολαδάδες – Εχουν πεθάνει 346 πλήρως εμβολιασμένοι»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 15:46
|INTIMEnews

Πολάκης μαινόμενος στη Βουλή: «Είστε ψιλικατζήδες, γερολαδάδες – Εχουν πεθάνει 346 πλήρως εμβολιασμένοι»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2021, 15:46

Υιοθετώντας «γνωστά» επιχειρήματα αντιεμβολιαστών, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης,  επιτέθηκε με το σύνηθες οξύ ύφος του στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας εν γένει, επικρίνοντας το μέτρο της υποχρεωτικότητας ακόμη και για τους υγειονομικούς (το οποίο πάντως έκανε και τον ίδιο να εμβολιαστεί).

«Με την τροπολογία του 100ρικου πιάσατε πάτο και είναι σημείο στροφής της πτώσης της κυβέρνησής σας! Είναι ομολογία αποτυχίας η τροπολογία», αναφώνησε ο κ. Πολάκης για την τροπολογία του υποχρεωτικού εμβολιασμού των άνω των 60 ετών.

«Είστε τόσο ψιλικατζήδες, γερολαδάδες, που τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ», παρατήρησε σε απαξιωτικό τόνο, υποστηρίζοντας ότι από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει «έναν σκασμό προτάσεις, από την αραίωση στα σχολεία, τα ΜΜΕ κ.ά.».

Στη λίστα του ΕΚΑΒ για τις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι και ψάχνουν για κρεβάτι 156 ασθενείς, εκ των οποίων 114 πάσχουν από κορωνοϊό! Αυτή είναι ομολογία αποτυχίας, συνέχισε, για να συμπληρώσει: «Αν επί των ημερών μας είχαμε 18.167 νεκρούς, θα μας είχατε γδάρει στο Σύνταγμα. Τώρα όμως είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, όλα εντάξει, έχουμε αντιμετωπίσει τη πανδημία! Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά».

«Οταν με κατηγορούσατε ως ψεκασμένο για τα μονοκλωνικά, τελικά τα φέρατε και είναι λίγα. Τι θα τα κάνουμε, λοταρία;», ρώτησε ειρωνικά ο κ. Πολάκης, επιμένοντας να «μεταφράζει» κατά το δοκούν το «κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Και όλα αυτά, πρόσθεσε στο δριμύ κατηγόρω του κατά της κυβέρνησης, «όταν έχετε 6.500 υγειονομικούς εκτός συστήματος και αρνείστε να τους επιστρέψετε με 2-3 rapid test ενώ στα νοσοκομεία λιποθυμούν γιατί δεν αντέχουν», αμφισβητώντας την αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας ακόμη και στους υγειονομικούς.

«Η μεγαλύτερή σας αποτυχία είναι ότι με βάση επίσημα στοιχεία του κ. Τσιόδρα που ανακοίνωσε, οι νεκροί από αρχή της πανδημίας που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι ήταν 701! Στις 7/11 οι νεκροί είναι 1.047! Δηλαδή από τις 10/10 μέχρι τις 7/11 πέθαναν, δυστυχώς, 346 πλήρως εμβολιασμένοι! Πόσοι πέθαναν ακριβώς το ίδιο διάστημα συνολικά στη χώρα; 1.118! Τι ποσοστό είναι οι 346 στους 1.118; Αυτό είναι η επιτυχία σας», υπογράμμισε στη σχεδόν 15 λεπτή ομιλία του ο «αψύς Σφακιανός» – πορτ παρόλ επί υγειονομικών θεμάτων (και όχι μόνο) του Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

«Ασε το μήνυμα Πλεύρη, έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, εδώ κάνετε καταστροφική διαχείριση και μιλάω με στοιχεία, κόφτε τις μπούρδες», είπε σε φρασεολογία πεζοδρομίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης δεν έμειναν ασχολίαστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«Ο κ. Πολάκης πάλι τα ίδια είπε. Επίκληση του αριθμού των εμβολιασμένων που έχασαν τη ζωή τους. Πάλι η ίδια επιχειρηματολογία που κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, ακολουθώντας την πιο πεπατημένη, τετριμμένη και επιστημονικά εσφαλμένη λογική ότι αρρωσταίνουν και οι εμβολιασμένοι και πεθαίνουν βεβαίως και οι εμβολιασμένοι, άρα τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να σταματήσουμε να επιμένουμε στους εμβολιασμούς; Εξακολουθείτε να πατάτε σε δύο βάρκες», αλλά είναι πια καιρός για καθαρές κουβέντες και συγκεκριμένες λύσεις, τόνισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...