605
O Αλ. Τσίπρας στο Αργοστόλι απευθύνεται στους «ενοικούντες επί της Γης» στην Κεφαλονιά | ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Ο Τσίπρας στην Κεφαλονιά απαγγέλλει Αγία Γραφή

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 15:00
O Αλ. Τσίπρας στο Αργοστόλι απευθύνεται στους «ενοικούντες επί της Γης» στην Κεφαλονιά
|ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ/Andrea Bonetti

Ο Τσίπρας στην Κεφαλονιά απαγγέλλει Αγία Γραφή

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2023, 15:00

Ο Αλέξης Τσίπρας πορεύτηκε επί χρόνια με τον μανδύα του αντισυστημικού ριζοσπάστη –και σε αυτόν τον μανδύα παράσημο ήταν η μη σχέση του με τα Θεία, ο ίδιος είχε δηλώσει υπερήφανος «άθεος». Ομως στην περιοδεία του στο Αργοστόλι τη Μ. Πέμπτη, σαν να ανακάλυψε την αλήθεια του Θεού και άρχισε να απαγγέλλει αποσπάσματα της Αγίας Γραφής –όλα φαίνεται ότι επιτρέπονται στην προεκλογική μάχη, ακόμα και η υποκρισία.

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης»: Με αυτές τις λέξεις που ακούγονται στους ναούς τη Μεγάλη Εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για δικαιοσύνη. «2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές (σ.σ.: ο τόνος στο “ε”). Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας», είπε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς. Για να προσθέσει: «Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια», υποστήριξε.

Για την Ιστορία, αυτές οι επτά λέξεις για τους ενοικούντες επί τη Γης αποδίδονται στον προφήτη Ησαΐα (26,9).

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο θέμα της ακρίβειας αλλά και της δαιμονοποίησης της επιχειρηματικότητας: «Βλέπουμε τη σημαντική πλειοψηφία των νοικοκυριών να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, το 96 % των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται», είπε.

Σε άλλο δε σημείο της παρέμβασής του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και τα ρέστα που δεν ψήφισε την τροπολογία για να εμποδιστεί η συμμετοχή του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη» στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για υποκρισία: «Μας λέει ότι τάχα νοιάζεται που θα μπει η Ακροδεξιά στην Βουλή, την ώρα που έχει δίπλα του τον Βορίδη, τον Αδωνι και τον Πλεύρη», είπε χαρακτηριστικά, αρνούμενος να αποκαλέσει ναζιστή τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

«Αντί να νομοθετήσει όπως του είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε σήμερα σε μια τρομακτική θεσμική ακροβασία η οποία κάνει τον Κασιδιάρη μάγκα. Κάνει την Ακροδεξιά κεντρικό θέμα της πολιτικής συζήτησης», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να προσπεράσει το γεγονός ότι το κόμμα του, για μία ακόμη φορά, δεν στάθηκε απέναντι στους χρυσαυγίτες.

Εξάλλου, αναφερθείς στις πρόσφατες καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, σημείωσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου» καθώς «εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη». Με αφορμή την ίδια υπόθεση έκανε και το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο επίσης περιλαμβάνει βιβλικό απόσπασμα:

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλουμε και περιμένουμε είναι τη Δικαιοσύνη να την αποκαταστήσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε από τους γραμματείς, ούτε από τους φαρισαίους, ούτε από τους υποκριτές».

Οικονόμου για Τσίπρα: Ας αφήσει στην άκρη τις θεωρίες συνομωσίας

«Η κυβέρνησή μας δεν παζαρεύει με κανέναν την ηθική και πολιτική αρχή της ότι εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές», ανέφερε σε δήλωση-απάντησή του του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις αιχμές Τσίπρα για τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου.

«Ολα τα υπόλοιπα είναι εκτός πραγματικότητας. Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνομωσίας στην άκρη. Δεν συνάδουν και με το πνεύμα των αγίων ημερών και με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Εξάλλου, η Κέρκυρα, στην οποία επέλεξε να περάσει το Πάσχα, προσφέρεται για ένα χαρούμενο, λαμπερό και καθόλου “μαύρο” Πάσχα, παρά τα όσα διαλαλεί. Του το ευχόμαστε», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...