345
O Τζόνι Ρότεν ή Τζον Λάιντον | Reuters

Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols; Ο Τζόνι Ρότεν λέει ότι ο Τραμπ είναι «η μόνη λογική επιλογή»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 19:51
O Τζόνι Ρότεν ή Τζον Λάιντον
|Reuters

Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols; Ο Τζόνι Ρότεν λέει ότι ο Τραμπ είναι «η μόνη λογική επιλογή»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2020, 19:51

O Τζόνι Ρότεν βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να διχάσει τους φίλους και τους οπαδούς των Sex Pistols.

Ο εκ των πλέον βασικών πρωταγωνιστών του βρετανικού πανκ στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του στον The Observer ότι η οικονομική στρατηγική των Ρεπουμπλικάνων «τον έχει επηρεάσει βαθύτατα».

Τόσο πολύ, ώστε από εκεί που μέχρι πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια ήταν ένας ακραιφνής αντι-Τραμπικός, πλέον δηλώνει ανερυθρίαστα ότι ο Τραμπ είναι «η μόνη λογική επιλογή».

Στο παρελθόν ο 64χρονος Ρότεν, που το πραγματικό του όνομα είναι Τζον Λάιντον, είχε ταχθεί υπέρ υποψηφίων των Δημοκρατικών, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον.

Ωστόσο, πλέον αναφέρει πως θα ήταν «τούβλο» και «χαζός» αν δεν υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ για τον Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «είναι ανίκανος να ηγηθεί της χώρας».

Μάλιστα ο Ρότεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έβγαλε και κυμάτισε ένα καπέλο με το διάσημο σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again», καθώς δήλωνε πως θα ψηφίσει τον αμερικανό πρόεδρο στις προσεχείς εκλογές.

Ο Ρότεν, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, στράφηκε προς το μέρος του Τραμπ όταν ο πρόεδρος κατηγορήθηκε για ρατσισμό.

«Εχω κατηγορηθεί για το ίδιο πράγμα», λέει, δηλώνοντας «προσβεβλημένος για οποιονδήποτε αποκαλείται έτσι».

«Φυσικά και είμαι αντιρατσιστής» ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, προτού υποστηρίξει ότι «όλες οι ζωές έχουν σημασία» όταν ρωτήθηκε για τον Τζορτζ Φλόιντ.

O Ρότεν, σκληροπυρηνικός οπαδός του Brexit, έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 2013.

Το 2015 είχε υποστηρίξει τις πολιτικές του Μπαράκ Ομπάμα για την υγεία, ενώ είχε χαρακτηρίσει όσους υποστήριζαν τον Τραμπ «γεμάτους μίσος και αδαείς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρότεν υιοθετεί θέσεις διαφορετικές από εκείνες που κάποιος θα περίμενε.

Το 2005, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικού περιεχομένου εκπομπής «The Heaven and Earth Show», που μεταδιδόταν από το BBC, είχε στραφεί εναντίον των μονογονεϊκών οικογενειών και των οικογενειών με ομόφυλους γονείς.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα των μονογονεϊκών οικογενειών. Είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά. Μεγαλώνουν και τους λείπει κάτι. Το ίδιο πιστεύω και για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών, υπάρχει κάτι που λείπει» είχε δηλώσει, συμπληρώνοντας ότι για να μεγαλώσει ένα παιδί χρειάζεται τόσο την παρουσία άνδρα όσο και γυναίκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...