466
Ο «Μάκα» έπαιξε ο ίδιος όλα τα όργανα για τις ανάγκες του άλμπουμ του | Mary McCartney/MPL

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ παρουσιάζει το «άλμπουμ της καραντίνας του»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 20:08
Ο «Μάκα» έπαιξε ο ίδιος όλα τα όργανα για τις ανάγκες του άλμπουμ του
|Mary McCartney/MPL

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ παρουσιάζει το «άλμπουμ της καραντίνας του»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2020, 20:08

Ακριβώς πενήντα χρόνια μετά το πρώτο σόλο άλμπουμ του, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο έναν νέο σόλο δίσκο, με τίτλο «McCartney III», ο οποίος θα περιλαμβάνει τραγούδια που δημιούργησε ή δούλεψε ξανά κατά τη διάρκεια της καραντίνας που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη ενάντια στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το νέο άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου, αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας, ο πρώτος δίσκος της οποίας –το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο «McCartney»– είχε βγει πριν από ακριβώς μισόν αιώνα.

Το «McCartney II» ακολούθησε δέκα χρόνια αργότερα, το 1980.

Ο πρώην μπασίστας των Beatles εξήγησε σε ένα δελτίο Τύπου ότι αρχικά δεν σχεδίαζε να βγάλει ένα άλμπουμ το 2020, όμως η καραντίνα τού έδωσε την ευκαιρία να ξαναδουλέψει παλιά τραγούδια που δεν είχαν ποτέ κυκλοφορήσει και κατόπιν του γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει καινούργια.

«Ολα αυτά τα χρόνια, εργάστηκα σε ορισμένα πράγματα, όμως ορισμένες φορές δεν είχα χρόνο και τα άφηνα μισοτελειωμένα», δήλωσε ο ΜακΚάρτνεϊ, εξηγώντας ότι, αντιθέτως, η καραντίνα που πέρασε «στη φάρμα του μαζί με την οικογένειά του» του έδωσε τη δυνατότητα να εργάζεται καθημερινά στο οικιακό στούντιό του στο Σάσεξ.

Ο δίσκος είναι το 18ο σόλο άλμπουμ του «Μάκα», μετά το «Egypt Station», που τον εκτόξευσε το 2018 στην κορυφή του Billboard, για πρώτη φορά εδώ και 36 χρόνια.

«Αυτό το άλμπουμ περιέχει τραγούδια από πολλά διαφορετικά σημεία και σταθμούς του παρελθόντος μου», λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο BBC.

Οπως παραδέχεται, «δουλεύεις διαφορετικά αν ηχογραφείς στο μπάνιο του σπιτιού σου, αντί για τα στούντιο των Αμπεϊ Ρόουντ. Εάν είσαι μόνος σου, μπορείς να έχεις μια πολύ ωραία ιδέα και στη συνέχεια να τη βάλεις πολύ γρήγορα επί μουσικού χάρτου. Ενώ, με μια μπάντα, πρέπει να το εξηγήσεις και στους υπόλοιπους μουσικούς του συγκροτήματος».

Τα περισσότερα από τα τραγούδια του άλμπουμ πάντως είναι ολοκαίνουργια.

«Υπήρχαν ένα ή δύο (τραγούδια) που δεν τα είχα ολοκληρώσει και, επειδή μπόρεσα να μπω στο στούντιο, σκέφτηκα “τι μπορώ να κάνω με αυτά άραγε;”. Και άρχιζα να το παίζω σιγά σιγά. Και μετά προσπαθούσα να καταλάβω τι ήταν λάθος με αυτό ή γιατί δεν μου άρεσε το άλλο», σημειώνει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως λέει, τα φωνητικά μέρη ή οι στίχοι των τραγουδιών απλώς δεν ταίριαζαν, οπότε τότε τα αφαιρούσα όλα και έλεγα “ας το κάνω εντελώς διαφορετικό”», επισημαίνει, καταλήγοντας:

«Και μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, ξαφνικά το κατάλαβα: αυτό το άλμπουμ που ηχογραφώ είναι το «McCartney III». Γιατί, όπως και τα δυο προηγούμενα με τον ίδιο τίτλο, έτσι και αυτό, το έγραψα και το ηχογράφησα εντελώς μόνος μου, οπότε πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις».

Ο ΜακΚάρτνεϊ στο οικιακό του στούντιο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...