233
Ο Τζον Μπόλτον | Reuters

Μπόλτον κατά Τραμπ: Δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, παρά μόνο η επανεκλογή του

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 22:55
Ο Τζον Μπόλτον
|Reuters

Μπόλτον κατά Τραμπ: Δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, παρά μόνο η επανεκλογή του

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 22:55

Με πολλές λεπτομέρειες και αιχμές στον Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του.

Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster σε δελτίου τύπου για το βιβλίο του Μπόλτον το οποίο ο Τραμπ φέρεται να προσπαθούσε να μπλοκάρει, επικαλείται ένα χωρίο στο οποίο ο πρώην σύμβουλος του προέδρου γράφει “Δεν μπορώ να βρω μια απόφαση του που δεν βασίζονταν σε υπολογισμούς για την επανεκλογή του”.

Ο Μπόλτον ο οποίος θεωρούνταν άνθρωπος του κύκλου του Τζορτζ Μπους του νεότερου αλλά διετέλεσε στο πλευρό στο Τραμπ σημειώνει μεταξύ άλλων “Δεν τον ενδιέφερε αν θα έβλαπτε την χώρα παρά μόνο αν θα εκλεγεί ξανά”.

Τον Ιανουάριο κατά την διάρκεια της δίκης του Τραμπ στη Γερουσία για το σκάνδαλο με την Ουκρανία, η διαρροή λεπτομερειών το βιβλίο του Μπόλτον στον τύπο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον Λευκό Οίκο. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο Twitter “Είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να εγκριθεί στην θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δεν ήταν πουθενά και με παρακαλούσε για μια θέση. Παρότι μου έλεγαν το αντίθετο, τον διόρισα. Τον έδιωξα όμως γιατί αν τον είχα ακούσει, θα είχαμε προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο. Φεύγει και αμέσως γράφει ένα βιβλίο. Όλα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Ποιος θα το έκανε αυτό;”.

Την ίδια εποχή, η τότε εκπρόσωπος τύπου του πρόεδρο Στέφανι Γκρίσαμ είχε κατηγορήσει τον Μπόλτον ότι βλάπτει την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών για να πουλήσει ένα βιβλίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...