466
Παλιός καλός καιρός (2016): Ρούπερτ Μέρντοχ και Ντόναλντ Τραμπ αγαπημένοι, υπό το βλέμμα της συζύγου του πρώτου Τζέρι Χολ | REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Ο Τραμπ με 200 εκατ. δολάρια θέλει να φτιάξει το δικό του Fox

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 19:42
Παλιός καλός καιρός (2016): Ρούπερτ Μέρντοχ και Ντόναλντ Τραμπ αγαπημένοι, υπό το βλέμμα της συζύγου του πρώτου Τζέρι Χολ
|REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Ο Τραμπ με 200 εκατ. δολάρια θέλει να φτιάξει το δικό του Fox

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2020, 19:42

Χειρότερα νέα για το «βαμμένο δεξιό» δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοχ δεν υπάρχουν: ο Τραμπ εξακολουθεί να επιτίθεται στο Fox, «επειδή τον εγκατέλειψε στη μάχη του 2020», και με στοχευμένες δηλώσεις του πριμοδοτεί άλλα Μέσα, εξίσου δεξιά ή και δεξιότερα ακόμη. Δηλαδή, πρόκειται για μία αντιπαράθεση με αντικείμενο τα πολλά λεφτά του κύκλου εργασιών των αμερικανικών media.

Ο Τραμπ συστηματικά πλέον επιδίδεται σε μασάζ των οπαδών του ώστε να εγκαταλείψουν το Fox, το οποίο μέχρι πρότινος μονοπωλούσε το ενδιαφέρον τους και, βέβαια, απεκόμιζε κέρδη από τις σχετικές τηλεθεάσεις. Τα πρώτα κακά μαντάτα για το Fox ήρθαν από τις επιδόσεις που σημείωσαν τα δίκτυα One American News Network και Newsmax, τα οποία αναφέρθηκαν με το όνομά τους από τον ίδιο τον Τραμπ και, έτσι, υπερδεκαπλασίασαν τους θεατές τους.

Στο Fox επικρατεί ένα είδος πανικού, αφού ακόμη και στη συγκέντρωση των οπαδών του Τραμπ, που έγινε στην Ουάσινγκτον το περασμένο Σάββατο, υπήρξαν διαμαρτυρίες εναντίον του άλλοτε τραμπικού Μέσου. Με τις παραπάνω εξελίξεις εμπλέκεται αναγκαστικώς η πρόθεση του Τραμπ να αποκτήσει δικό του βήμα στα media. Λέγεται ότι στο Newsmax στρέφει το ενδιαφέρον του και την προσοχή του, ότι θέλει να το αποκτήσει ή, έστω, να εξασφαλίσει κάποια επιρροή σε αυτό.

Για τον σκοπό αυτό, της εξαγοράς του δικτύου, βρέθηκαν μάλιστα και τα λεφτά, λέγεται, που δεν είναι και λίγα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, το Hicks Equity Partners, «ένα ιδιωτικό κεφάλαιο οι ιδιοκτήτες του οποίου είναι πολύ κοντά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και στον ίδιο τον πρόεδρο», συγκεντρώνει τουλάχιστον 200 εκατ. δολάρια για να προσπαθήσει να πάρει τον έλεγχο του δικτύου.

Εισβολή στα social media
Μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για τους οπαδούς του Τραμπ. Και δεν είναι λίγοι…

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με την εξαγορά, ο Τραμπ έχει την εναλλακτική λύση να δημιουργήσει ένα ολοκαίνουργιο δίκτυο. Θεωρείται πολύ πιθανό να επικεντρωθεί σε μία υπηρεσία ροής με συνδρομητές, αφού δεν απαιτούνται τεράστια ποσά για τη λειτουργία της. Ακόμη, στο στόχαστρο του Τραμπ έχουν μπει οι πλατφόρμες και τα σόσιαλ μίντια που αμφισβήτησαν τον πολιτικό λόγο του και επισήμαναν στους χρήστες τους το προβληματικό περιεχόμενό του. Δηλαδή ο Τραμπ θέλει να απαντήσει ηχηρά και στα Twitter, Facebook και YouTube, διοχετεύοντας το κοινό τους στη δεξαμενή ενός άλλου τέτοιου Μέσου, που καλείται Parler και είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως δεξιότατο.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ, που πάντα τού είναι αφοσιωμένοι, έχουν ήδη αρχίσει να μεταναστεύουν στο Parler. Το εν λόγω Μέσο είναι ιδιοκτησία της Ρεβέκκας Μέρτσερ , μίας υπερσυντηρητικής δισεκατομμυριούχου που στο παρελθόν χρηματοδότησε επικοινωνιακές προσπάθειες της αμερικανικής δεξιάς.

Την τελευταία εβδομάδα οι χρήστες του Parler διπλασιάστηκαν, kai από 5 εκατομμύρια έγιναν 10 εκατομμύρια άνθρωποι! Ετσι, το Parler γίνεται σταδιακά το καταφύγιο των τραμπιστών αλλά και των εξτρεμιστών που έχουν κοπεί από τα υπόλοιπα σόσιαλ μίντια, είτε μιλάμε για συνωμοσιολόγους είτε ακόμη και για παραστρατιωτικές ομάδες τύπου Proud Boys.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...