510
O Αντονι Σκαραμούτσι στέλνει φιλάκια στους δημοσιογράφους. Δεν έκλεισε ούτε δέκα μέρες στη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

O Tραμπ απέλυσε και τον (βρωμόστομο) Σκαραμούτσι!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 22:14
O Αντονι Σκαραμούτσι στέλνει φιλάκια στους δημοσιογράφους. Δεν έκλεισε ούτε δέκα μέρες στη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας
|REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

O Tραμπ απέλυσε και τον (βρωμόστομο) Σκαραμούτσι!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 22:14

Την απομάκρυνση του Διευθυντή Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου αποφάσισε ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την περασμένη εβδομάδα, ήταν απαίτηση του νέου Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι.

Δεν είναι σαφές αν ο Σκαραμούτσι θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο αλλά σε άλλη θέση ή αν θα αποχωρήσει. Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο πρώην χρηματιστής υπέβαλε την παραίτησή του.

Η απόφαση του Τραμπ να διορίσει τον Σκαραμούτσι διευθυντή επικοινωνίας οδήγησε στην αποχώρηση του Σον Σπάισερ, του μέχρι τότε εκπροσώπου Τύπου του προέδρου, και του Ράινς Πρίμπους, του ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Οι πηγές τις οποίες επικαλούνται οι New York Times ανέφεραν ότι την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, ο οποίος κόμπαζε ότι αναφερόταν απευθείας στον πρόεδρο και όχι στον προσωπάρχη του, απαίτησε ο ίδιος ο Τζον Κέλι. Σε μια συνάντηση που είχε ο Κέλι το πρωί με υπαλλήλους του Λευκού Οίκου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος είναι πλέον ο επικεφαλής.

Επισήμως αναφέρθηκε ότι ο Τραμπ ένοιωσε ότι τα υβριστικά σχόλια του Σκαραμούτσι σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο New Yorker ήταν ανάρμοστα. Αυτό είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ο πρόεδρος σίγουρα ένοιωσε ότι τα σχόλια του Αντονι ήταν ακατάλληλα για ένα άτομο σε αυτή την θέση και δεν ήθελε να επιβαρύνει τον στρατηγό Κέλι», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου η Σάντερς, αναφερόμενη στον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Πάντως ο Τραμπ επιμένει να μην βλέπει προβλήματα στον Λευκό Οίκο. Πέρα από το γαϊτανάκι απομακρύνσεων ανθρώπων του περιβάλλοντός του -ο Πρίμπους ήταν κατά κάποιο τρόπο και ο σύνδεσμός του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα- υπάρχει το εξελισσόμενο φιάσκο της κατάργησης του Obamacare που ούτε πλήρης θα είναι ούτε καν και απόλυτα σίγουρο ότι θα φτάσει να ψηφιστεί, όπως ήλπιζε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά ο Τραμπ επιμένει να αισιοδοξεί.

Σε μήνυμά του στο Twitter νωρίς τη Δευτέρα -προτού απομακρυνθεί και ο «Μουτς»- ο Τραμπ υπενθύμιζε στους ακολούθους του ότι οι ΗΠΑ έχουν «ρεκόρ στο Χρηματιστήριο, καλύτερα δημοσιονομικά στοιχεία εδώ και χρόνια, ανεργία στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και 17 χρόνια, αύξηση μισθών, ασφάλεια στα σύνορα, Ανώτατο Δικαστήριο (εννοεί τον διορισμό ένατου δικαστή): δεν υπάρχει χάος στον Λευκό Οίκο».

Τη Δευτέρα ορκίστηκε ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι στα νέα καθήκοντά του ως προσωπάρχης. Το κλίμα – όπως το εξέφρασε ο Τραμπ- ήταν εξίσου θετικό.

Ο Τραμπ έσπευσε να του πλέξει το εγκώμιο λέγοντας ότι «αυτά που πέτυχε όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια κατέρριψαν ρεκόρ» και κάνοντας λόγο για «εκπληκτικά αποτελέσματα» στην ασφάλεια των συνόρων.

2017-07-31T164627Z_1759013781_RC175D901570_RTRMADP_3_USA-TRUMP
O Τραμπ συγχαίρει τον νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι (Reuters)

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» πως ο Κέλι θα κάνει καταπληκτική δουλειά ως προσωπάρχης.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι διαφορετικό θα φέρει ο Κέλι, ο Τραμπ απάντησε: «Τα πάμε πολύ καλά, έχουμε μια φοβερή βάση, έχουμε μια φοβερή ομάδα υποστήριξης. Η χώρα είναι αισιόδοξη και νομίζω ότι ο στρατηγός θα το επιτείνει αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...