316
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση με αξιωματούχους στην Καλιφόρνια για τις πυρκαγιές | REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ αμφισβητεί και την κλιματική αλλαγή: «Στο τέλος θα αρχίσει να δροσίζει»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 08:26
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ενημέρωση με αξιωματούχους στην Καλιφόρνια για τις πυρκαγιές
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ αμφισβητεί και την κλιματική αλλαγή: «Στο τέλος θα αρχίσει να δροσίζει»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 08:26

Οχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά η τρομακτική απέχθειά του προς την επιστημοσύνη εξακολουθεί να τρομάζει με κάθε ευκαιρία. Ετσι, αφού πρώτα δεν είχε πρόβλημα να υποβαθμίσει τον κίνδυνο του κορονοϊού και να φτάσει να διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστό χώρο (εδώ), ο πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να χλευάσει και τις ανησυχίες των επιστημόνων, και όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή. Μάλιστα το έκανε με τον πλέον φαιδρό τρόπο, αστειευόμενος ότι στο τέλος ο καιρός «θα γίνει πιο δροσερός» –λες και η κλιματική αλλαγή αφορά μόνο τη ζέστη!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στην Καλιφόρνια με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές που σαρώνουν τη Δυτική Ακτή εδώ και μία εβδομάδα και έχουν αφήσει στο πέρασμά τους δεκάδες νεκρούς.

«Στο τέλος θα αρχίσει να δροσίζει. Περιμένετε και θα δείτε», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος σε μια συνομιλία που είχε με τον Γουέιντ Κράουφουτ, τοπικό αξιωματούχο της υπηρεσίας προστασίας φυσικών πόρων στο Σακραμέντο.

«Θα ευχόμουν η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», απάντησε ο αξιωματούχος, με τον Τραμπ να συνεχίζει, γελώντας: «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά» τι συμβαίνει.

«Στην πραγματικότητα δεν θα δροσίσει, κύριε πρόεδρε, η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή», έγραψε αργότερα στο Twitter ο Κράουφουτ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα γράφημα που εικονίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια.

«Οι αποδείξεις μιλούν από μόνες τους: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και επιδεινώνει τις πυρκαγιές», σχολίασε επίσης ο Γκάβιν Νιούσομ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

Από τις δεκάδες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στις Δυτικές Πολιτείες από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι. Από αυτούς, οι 27 σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε τρεις πολιτείες, την Ουάσινγκτον, το Ορεγκον και την Καλιφόρνια.

Οι Αρχές μιλούν για μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών σε ό,τι αφορά τις εκτάσεις που κάηκαν, χωρίς ακόμη να έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος. Τα δεκάδες μέτωπα τροφοδοτούν η ξηρασία, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί ανέμοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...