538
Ολο το πάθος του Στέφανου Τσιτσιπά σε μία φωτογραφία. Πλέον ο έλληνας τενίστας μπορεί να πανηγυρίσει. Μέχρι την Κυριακή που θα δώσει ακόμα μία μάχη, αυτήν την φορά για έναν τίτλο | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 19:38
Ολο το πάθος του Στέφανου Τσιτσιπά σε μία φωτογραφία. Πλέον ο έλληνας τενίστας μπορεί να πανηγυρίσει. Μέχρι την Κυριακή που θα δώσει ακόμα μία μάχη, αυτήν την φορά για έναν τίτλο
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός!

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 19:38

Ενας έλληνας τενίστας στον τελικό ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ. Ενας έλληνας τενίστας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα θυμάται για χρόνια την 11η Ιουνίου του 2021 καθώς αυτή θα είναι για πάντα η πρώτη του πρόκριση σε έναν τελικό μιας ελίτ διοργάνωσης. Μαζί του θα τη θυμάται και ο ελληνικός αθλητισμός που ξαφνικά, με τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά μπήκε με εμφατικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη της αντισφαίρισης.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Ζβέρεφ κράτησε παραπάνω από τρεισήμισι ώρες και κρίθηκε στο πέμπτο σετ. Ήταν ένα θρίλερ, με δραματικές αλλαγές.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με σχετική άνεση τα πρώτα δύο σετ με 6-3. Όμως η αντεπίθεση του Ζβέρεφ ήταν αμείλικτη. Με όπλο ένα τρομακτικά ισχυρό σερβίς, ο Γερμανός κατέκτησε τα δύο επόμενα σετ με 6-4.

Ετσι, ο ημιτελικός του Ρολάν Γκαρός κρίθηκε στο πέμπτο σετ με τους δύο τενίστες να εξαντλούν κάθε ψυχικό τους απόθεμα. Τελικά, o Τσιτσιπάς κατάφερε να το κερδίσει με σκορ 6-4 και να πάρει την ιστορική πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

«Η μόνη σκέψη που έχω αυτή τη στιγμή είναι από τα παιδικά μου χρόνια όταν ονειρευόμουν να βρεθώ στο Ρολάν Γκαρός» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς.

Και συνέχισε συγκινημένος:

«Ηταν τόσο έντονο το 5ο σετ. Έμεινα ζωντανός, είχα το κοινό μαζί μου, το αισθάνθηκα, μου έδωσε υποστήριξη. Αισθάνθηκα πως υπήρχε ακόμα ελπίδα, ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες να ξαναδώσω τη μάχη και να επιστρέψω. Και θύμιζα στον εαυτό μου ότι η μόνη δουλειά μου ήταν να βγω έξω και να παλέψω. Είχε πολλές διακυμάνσεις το συναίσθημά μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου μέχρι τώρα.

Είδα πολλές ελληνικές σημαίες και άκουσα πολλά ελληνικά. Ηταν πολύ σημαντικό να τους έχω σήμερα εδώ και να φωνάζουν για μένα. Για να μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου, να έχω την αναγνώριση και στην πατρίδα μου. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας πια. Κι εγώ και η Μαρία έχουμε κάνει πολλή και σκληρή δουλειά για να αναβαθμίσουμε το τένις στην Ελλάδα».

Στον τελικό της Κυριακής (16:00, ΕΡΤ) ο Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί τον ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς.

Φυσικά, ότι και να γίνει στον μεγάλο τελικό του Παρισιού, ο Στέφανος θα θυμάται για πάντα αυτό το καλοκαιρινό τουρνουά στο Παρίσι. Θα είναι άλλωστε το πρώτο μεγάλο επίτευγμα σε μία σπουδαία πορεία που -όπως όλα δείχνουν- θα έχει στα κορτ ο έλληνας τενίστας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...