450
Η επίμαχη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο | White House

Ο πρόεδρος έχει αραιά μαλλιά και μικρά δάχτυλα, φέρτε το photoshop

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 17:55
Η επίμαχη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο
|White House

Ο πρόεδρος έχει αραιά μαλλιά και μικρά δάχτυλα, φέρτε το photoshop

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 17:55

Η ματαιοδοξία του Ντόναλντ Τραμπ φιγουράρει πάνω πάνω στη λίστα με τα ελαττώματά του. Πολύ συχνά κομπάζει για την εξαιρετική αντοχή και φυσική του κατάσταση, αλλά και για τα «εξαιρετικά γονίδιά» του.

Τώρα όμως το επιτελείο του, αλλά και ο ίδιος, κατηγορήθηκαν ανοιχτά ότι έκαναν πολλές ψηφιακές αισθητικές επεμβάσεις σε επίσημες φωτογραφίες του, προκειμένου να δείχνει πιο νέος, πιο ωραίος, αλλά και – αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερά του κόμπλεξ – με πιο μακριά δάχτυλα.

Αλλωστε, τα χέρια ενός πολιτικού, ήταν πάντα ένα από τα βασικά εργαλεία της δουλειά του. Η χειραγώγηση, μέσα από τα χέρια και τις διάφορες χειρονομίες περνά, άλλοτε υποτάσσοντας κι άλλοτε υποδεικνύοντας στα πλήθη πώς πρέπει να σκεφτούν και τι οφείλουν να ψηφίσουν.

 

Οπως λοιπόν αναφέρει δημοσίευμα του BBC,  μία σειρά από πρόσφατες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τον Λευκό Οίκο και χρησιμοποιήθηκαν σε όλα τα social media του πλανητάρχη, τον εμφανίζουν εμφανώς πιο αδυνατισμένο και περιποιημένο από την πρωτότυπη λήψη.

Οι χρήστες του Διαδικτύου δεν άργησαν να εντοπίσουν τις διαφορές, οργιάζοντας μέσα από τα σχόλιά τους και ξεμπροστιάζοντας τον ανασφαλή Τραμπ.

Οι ζάρες στο σακάκι και στο πουκάμισο, αλλά και εκείνες που έχει στον λαιμό του, έχουν εξαφανιστεί με το μαγικό ραβδάκι του photoshop. Τα μαλλιά του φαίνονται πιο καλοχτενισμένα και το πρόσωπό του πιο φωτεινό, με λιγότερες σκιές.

 

Ομως το σημείο στο οποίο όλοι εστιάζουν, είναι η αχίλλειος πτέρνα του Τραμπ, τα κοντά του δάχτυλα, που πλέον φαίνονται πιο μακριά, ώστε να δείχνουν με πιο αποφασιστικό και ηγετικό τρόπο.

Αλλωστε το πραγματικό μέγεθος των χεριών του, έχει αποτελέσει προϊόν γελοιοποίησής του στο παρελθόν, τόσο από τους πολιτικούς του αντιπάλους, όσο και από πολλούς κωμικούς.

Ο ίδιος απαντούσε πολύ συχνά δημοσίως, σαν θιγμένος νταής που ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω: «Σας μοιάζουν μικρά αυτά τα χέρια;». Μπορεί να έκανε δηλώσεις για το πιο σοβαρό ζήτημα, που θα έκρινε το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας ή ολόκληρης της ανθρωπότητας, κι όμως στο ενδιάμεσο θα έβρισκε την ευκαιρία να μετατοπίσει το ενδιαφέρον σ’ αυτόν τον ίδιο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον εγωκεντρισμό του.

Μία από τις άκρως σατιρικές φωτογραφίες του Τραμπ που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, παρουσιάζοντας τον με μικροσκοπικά χεράκια (Twitter)

Μία άλλη εικόνα που θεωρείται ένοχη για photoshop, είναι και εκείνη στην οποία ο Τραμπ χαιρετά μπροστά από το Air Force One. Για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να έχει πιο λεπτό λαιμό και πιο επίπεδη κοιλιά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από τον Λευκό Οίκο, ούτε από τον ίδιο. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο ανασφαλής Ντόναλντ, δεν πρόκειται να αφήσει τέτοιου είδους σχόλια να πέσουν κάτω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...