• Μπίστης, Ραγκούσης, Δανέλλης και Παπαχριστόπουλος στην εκδήλωση των Τσίπρα & Παπαδημούλη

    Εκανε λοιπόν ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρυσή εφεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ από τας Ευρώπας, μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας με τίτλο «Προοδευτική συμμαχία για δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη – Η πρόκληση των ευρωεκλογών».

     

    Σε αυτήν την εκδήλωση βρέθηκε ο όλος ΣΥΡΙΖΑ (κατά το όλον ΠΑΣΟΚ). Θα μιλούσε, βλέπετε, ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι είχε σημάνει γενικό προσκλητήριο: ήταν εκεί και ο Νίκος Βούτσης και ο κυρ Αλέκος Φλαμπουράρης και ο βλοσυρός Νίκος Φίλης και ο πασίχαρος Νίκος Παππάς και η απαστράπτουσα Ελένη Αυλωνίτου και ο κατενθουσιασμένος Γιάννης Μουζάλας.

    Ηθελαν να ακούσουν τον κ. Τσίπρα να λέει ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Σοσιαλιστές πρέπει να συνεργαστούν ενόψει των ευρωεκλογών «ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς» και «στο νεοφιλελευθερισμό». Και να αναφέρει ότι προς αυτήν την κατεύθυνση «δώσαμε εξαιρετικά δείγματα γραφής» στο ευρωκοινοβούλιο και να ισχυρίζεται ότι «έχει έρθει η ώρα αυτή, η προοδευτική συμμαχία να επιχειρήσει να την εκφράσει στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στις επικείμενες ευρωεκλογές».

     

    Υποθέτω μεταξύ των «εξαιρετικών δειγμάτων γραφής» που έχει δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ των Τσίπρα & Παπαδημούλη στην Ευρώπη είναι και το μπλόκο της Ελλάδας στο ψήφισμα προς τον περιβόητο Μαδούρο της Βενεζουέλας, αλλά ας το προσπεράσουμε.

     

    Αυτό που περισσότερο έμεινε από την εκδήλωση του κ. Παπαδημούλη ήταν η παρουσία μαζί με τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων δορυφόρων του.

     

    Ηταν εκεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ, εμφανίζεται τόσο Συριζαίος πια που του αρέσει να χαϊδεύει τον κ. Φίλη ή να δέχεται τα χάδια του αν. υπουργού Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα

    Ηταν εκεί και ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια που έφυγε από το Ποτάμι και που συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ηταν εκεί και ο σύντροφος Νίκος Μπίστης, ο οποίος αφού έφυγε από το ΚΙΝΑΛ έχει πιάσει στασίδι στις εκδηλώσεις όπου μπορεί να δει τον κ. Τσίπρα.

    Ηταν βεβαίως και ο πρώην υπουργός του Παπανδρέου και υποψήφιος αρχηγός του φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος παρακολουθεί πλέον με ιδιαίτερη θέρμη τις διακηρύξεις του κ. Τσίπρα περί ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

  • Σοκ για... 8.944 ψηφοφόρους: Τα έσπασε το ΚΚΕ (μ-λ) με το Μ-Λ ΚΚΕ!

    Πέρασε στα ψιλά, μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων, δηλαδή τις αποκαλύψεις του Σταύρου Θεοδωράκη για το ποιος σκότωσε το Ποτάμι (και τον Τζέι Αρ;), την αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Αλέξη Τσίπρα, τις παρεμβάσεις της Αντζυ Σαμίου προς τον Ζόραν Ζάεφ κλπ. Είναι όμως μια ιστορική και δραματική εξέλιξη, ένα πισωγύρισμα στη θριαμβευτική πορεία προς την κομμουνιστική ολοκλήρωση:

     

    Το ΚΚΕ (μ-λ) τα έσπασε με το Μ-Λ ΚΚΕ!

     

    Την απόφαση της αυτόνομης πορείας την έλαβε, λέει, το ΚΚΕ (μαρξιστικό-λενινιστικό) που αιφνιδίασε τον χώρο της πολύ εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και έσπασε την εκλογική συνεργασία με το Μαρξιστικό-Λενινιστικό ΚΚΕ. Τα δύο κόμματα είχαν κατεβεί σε εκλογική συνεργασία στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.

    «Η εκλογική συνεργασία των δύο οργανώσεων σε αυτή τη φάση δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο», ανέφεραν από το ΚΚΕ(μ-λ). Το ΜΛ-ΚΚΕ σχολίασε πως πρόκειται για «μια αρνητική εξέλιξη η οποία θα σκορπίσει κλίμα απογοήτευσης σε ένα ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών που είδε και εξακολουθεί να βλέπει με θετικό τρόπο την κοινή μας προσπάθεια».

     

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το «ευρύτερο δυναμικό αγωνιστών» έλαβε 8.944 ψήφους στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, περίπου τους μισούς από το Κόμμα Πειρατών.

  • Για την Κίνα, ρε γαμώτο!

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε το βράδυ της Δευτέρας η τελετή για την κινεζική Πρωτοχρονιά στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης. Ακροβάτες, χορευτές, μουσικοί που ήρθαν από την Κίνα και δημιούργησαν ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα.

     

    Ανώτερο όλων όμως το θέαμα της Βούλας Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας, να έχει πάρει αγκαζέ τους δύο κινέζους αξιωματούχους (φωτογραφία επάνω).

  • H Αντζυ Σαμίου διόρθωσε τον Ζόραν Ζάεφ

    Η Αντζυ Σαμίου είναι: α) τραγουδίστρια –αξέχαστη η επιτυχία της «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά»– και β) υπερασπιστής της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑ, των πολιτικών της και βεβαίως του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά –πρόσφατα είχε υποκλιθεί στον ανδρισμό του.

     

    Τώρα λοιπόν, η βετεράνα αοιδός έσπευσε όχι μόνο να πανηγυρίσει για την επιτυχία της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και να διορθώσει τον Ζόραν Ζάεφ, που αγνοώντας την κύρωση της συμφωνίας συνεχίζει να μιλά για «Μακεδονία».

     

    Του έστειλε έτσι μήνυμα στο Twitter, στα αγγλικά, με το οποίο του υπενθύμισε ότι θα πρέπει στο εξής να αποκαλεί τη χώρα του Βόρεια Μακεδονία, καθώς η Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα.

    Δύο είναι τα ενδιαφέροντα σε αυτήν τη νέα διαδικτυακή εμφάνιση της κυρίας Σαμίου.

     

    Το πρώτο είναι ότι φαίνεται να απαντά σε δήλωση του κ. Ζάεφ που έχει γίνει στα Σκοπιανά, ή -πλέον- στα «μακεδονικά».

     

    Το δεύτερο είναι ότι πρόκειται για την ίδια κυρία Σαμίου που πέρυσι τέτοια εποχή, σε μια προσπάθεια να επικρίνει τα συλλαλητήρια και να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική, είχε εκφράσει μια κάπως διαφορετική αντίληψη σχετικά με το πού βρίσκεται η Μακεδονία.

  • Η πρώτη πολιτική επίπτωση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών: παραιτήθηκε ο Γκλέτσος

    Το ξέραμε ότι ο Απόστολος Γκλέτσος είναι άνθρωπος των πράξεων. Απλώς δεν ξέραμε τις ταχύτητές του.

     

    Ο ηθοποιός, που έγινε πολιτικός, που έγινε δήμαρχος Στυλίδας περίμενε ελάχιστα λεπτά για να υλοποιήσει την απειλή του προς την κυβέρνηση ότι θα παραιτείτο αν η ΠΓΔΜ μετονομαζόταν σε βόρεια Μακεδονία.

     

    Λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Γκλέτσος έγραψε και δημοσιοποίησε την παραίτησή του από τη δημαρχία αυτής της κομβικής πόλης της Φθιώτιδας.

     

    Στην επιστολή-αίτηση παραίτησης ο δήμαρχος Στυλίδας έκανε λόγο για ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας κλπ.

     

    «Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι και σήμερα, πέρασαν στιγμές που οι ελληνικές κυβερνήσεις πιέστηκαν απάνθρωπα κάποιες φορές και αντίθετα προς τα ελληνικά συμφέροντα.

    Μια τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα, όπου ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας επιβάλλουν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με θανάσιμους εκβιασμούς, να παραχωρήσουμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία στα Σκόπια. Κάτι τέτοιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα ξεκινήσουν μύρια κακά για την χώρα μας. Εύχομαι να διαψευσθώ.

    Όμως αντιπολιτευόμενος αυτά τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, παραιτούμαι από τα καθήκοντα του Δημάρχου Στυλίδας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ίσως μιας εμψύχωσης των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας που μπορεί να μην ξέρουν πως παίζονται αυτά τα σκληρά πολιτικά παιχνίδια».

  • Διάβαζε Λένιν ο Τσίπρας μικρός; Η ΚΝΕ θυμήθηκε ότι Λένιν διάβαζε και η Παπαγγελή

    Είναι γνωστό πως τα αδελφικά μίση είναι τα χειρότερα. Ετσι και με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΚΝΕ. Ο Πρωθυπουργός από εκεί ξεκίνησε –ασχέτως αν συνήθως παραλείπει να το αναφέρει και μιλά γενικά ότι ήταν ταγμένος στην Αριστερά– αλλά έπειτα λοξοδρόμησε, πήγε με τους ανανεωτικούς (λέμε τώρα) και βρέθηκε να μετρά τέσσερα χρόνια στις πολυθρόνες της βίλας της Ηρώδου Αττικού.

     

    Από την ΚΝΕ πάντα του την έχουν στημένη, να τον επιπλήξουν. Ετσι και τώρα. Αφορμή στάθηκε ένα σημείο της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΚΚΕ για την αρνητική στάση τους, είπε:

     

    «Εντάξει, το ΝΑΤΟ να το δεχτώ ως ένα λόγο να διαφωνεί κανείς. Αν και εκεί ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Ας δεχθώ, λοιπόν, εγώ πλήρως την ανάλυσή σας, ότι η Συμφωνία είναι υπαγορευμένη από τη Δύση, από τον διεθνή ιμπεριαλισμό ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φαντάζεστε.

     

    »Υπό αυτή τη διεθνή συνθήκη, με δεδομένη τη βούληση των γειτόνων μας να θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ, που άλλωστε είναι και δικό τους θέμα, πώς θεωρεί το ΚΚΕ ότι το ελληνικό κράτος θα μπορούσε ή θα έπρεπε να αναγνωρίσει αυτή τη χώρα; Πώς; Με ποιο όνομα; Πώς θα τους λέμε αυτούς τους ανθρώπους; Τι λέτε; Αφού μας λέτε ότι ο όρος «Μακεδονία» και μόνο στο όνομά τους είναι αλυτρωτισμός.

     

    »Ή εγώ δεν διάβαζα καλά τον Λένιν όταν ήμουν μικρός ή εσείς κάτι δεν κάνετε καλά, διότι η αυτοδιάθεση των λαών και των κινημάτων ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της επαναστατικής αντίληψης του κομμουνιστικού κινήματος».

     

    Αυτή η τελευταία αναφορά στον Λένιν, προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του ΚΚΕ, η οποία απάντησε -όπως το συνηθίζει- με ένα καυστικό βίντεο που παρομοιάζει τον κ. Τσίπρα με την Ελλη Παπαγγελλή, μοντέλο που έχει πει και αυτή κάτι για τον ιδρυτή της ΕΣΣΔ.

  • Ο Ψαριανός ατμίζει στην Ολομέλεια της Βουλής;

    Εντάξει, ήταν μια δύσκολη βραδιά για τον Γρηγόρη Ψαριανό αυτή της Πέμπτης στην Ολομέλεια. Ακουσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να λέει ότι σύντομα θα αποκαλύψει ποιοι «σκότωσαν» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, μετά πήγε να του ζητήσει τον λόγο και άκουσε τον πρόεδρο του κόμματος να τον γειώνει: «τον δρόμο σου εσύ, τον δρόμο μου εγώ».

     

    Ακόμα και ένας θαρραλέος πολιτικός σαν τον κ. Ψαριανό πρέπει να ταράχτηκε.

     

    Ετσι, η εικόνα του να έχει στο στόμα τη συσκευή ατμίσματος (κάτι σαν μεθαδόνη του τσιγάρου) στην αίθουσα της Ολομέλειας μοιάζει εν μέρει κατανοητή.

     

    Βέβαια, όπως απαγορεύεται το κάπνισμα έτσι θα απαγορεύεται και το άτμισμα στην αίθουσα της Βουλής (και παντού αλλού βέβαια, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα –οι έλληνες βουλευτές είναι γνωστό ότι δεν τηρούν τους νόμους που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει).

     

    Και επειδή ο κ. Ψαριανός είναι νομιμόφρων λογικά δεν θα άτμισε εντός της αιθούσης. Θα το είχε απλώς ως αγχολυτική πιπίλα.

  • Οι δύο στιγμές της Νοτοπούλου στη συζήτηση για τις Πρέσπες στη Βουλή

    Η δεύτερη κοινοβουλευτική παρουσία της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου (η πρώτη είχε καταγραφεί κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στις 18 Δεκεμβρίου) προκάλεσε αίσθηση.

     

    Πρώτον επειδή η κυρία Νοτοπούλου και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης βρήκε αφορμή τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών να επιτεθεί στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, περιγράφοντάς τον ως «ακραίο μακεδονομάχο».

     

    «Είναι λαϊκίστικα, ανιστόρητα και απαράδεκτα τα συνθήματα του μακεδονομάχου περιφερειάρχη Αποστόλου Τζιτζικώστα. Αγεστε από τον μακεδονισμό του κ. Τζιτζικώστα και φέρεστε από τα ακροδεξιά σας στελέχη» είπε η κυρία Νοτοπούλου απευθυνόμενη στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Δεύτερον επειδή στο περιθώριο της ομιλίας της είχε μια ιδιαίτερη στιγμή με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

  • Πότε θα διαφήμιζε... σαμπουάν ο Νίκος Δένδιας;

    Ρεσιτάλ κοινοβουλευτικής -και όχι μόνο- παρουσίας δίνει τα τελευταία 24ωρα ο Νίκος Δένδιας.

     

    Την Τετάρτη ήταν η παρέμβασή του στην Ολομέλεια –κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών– που εξέθεσε στα μάτια όλων τη Χρυσή Αυγή (εδώ) και ανάγκασε ακόμα και τους Συριζαίους να τον χειροκροτήσουν.

     

    Την Πέμπτη επιστράτευσε τον αυτοσαρκασμό για να αποδομήσει τις πολιτικές στρεψοδικίες του κυβερνώντος κόμματος.

     

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν άντεξε τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό.

     

    «Να μας το πει κάποιος άλλος αυτό, να μας το πει. Αλλά το να μας το πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να βγω εγώ και να κάνω διαφήμιση για σαμπουάν», είπε ο… (διάσημος και για την καράφλα του) κ. Δένδιας!

     

  • O Σημίτης άρχισε τα ξενύχτια στα 82 του

    Κυκλοφορούσε υπό μορφή πολιτικού ανεκδότου την εποχή της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη. Ηταν, λέει, ο Πρωθυπουργός σε ένα τραπέζι πολιτικών και όλοι συζητούσαν για τη Βάνα Μπάρμπα –εμβληματική καλλονή της εποχής– και αφού πέρασε πολλά λεπτά αμηχανίας, γύρισε και ρώτησε: «Ποια είναι η Βάνα Μπάρμπα ρε παιδιά;»

     

    Η ιστορία αυτή κυκλοφορούσε για να καταδείξει ότι ο κ. Σημίτης ήταν ένας άνθρωπος χωρίς επαφή με την εγχώρια σόουμπιζ και κατ’ επέκταση ένας άνθρωπος που δεν κουτσομπόλευε, δεν έβγαινε, δεν ξενυχτούσε, ένας πολιτικός που ήταν αφοσιωμένος στη δουλειά του μέχρι παρεξηγήσεως.

     

    Και μάλλον έτσι ήταν. Μια-δυο φορές τον είχαν δει στο σινεμά και αυτό ήταν για το «Δαμάζοντας τα Κύματα» του Λαρς φον Τρίερ και το «Peppermint» του Κώστα Καπακά στα 90s.

     

    Γι’ αυτό και η είδηση ότι ο 82χρονος κ. Σημίτης ξενύχτησε ως τις 3 π.μ. σε μπαρ της περιοχής της πλατείας Καρύτση, στο κέντρο της Αθήνας, εκπλήσσει.

     

    Το ανέφερε το parapolitika.gr. Αρχικά ο πρώην Πρωθυπουργός βρέθηκε στη μουσική σκηνή «Παρνασσός» να ακούει έως τις 12 τα μεσάνυχτα τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να τραγουδούν μελοποιημένα ποιήματα.

     

    Στην παρέα του κ. Σημίτη ήταν η σύζυγος του αείμνηστου συνεργάτη του, Νίκου Θέμελη, Μαριάννα, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Καλογήρου και η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουλίδου.

     

    Ωστόσο η βραδιά δεν τελείωσε εκεί. Ο πρώην Πρωθυπουργός πήγε μετά τη μουσική παράσταση για φαγητό στο εστιατόριο-μπαρ «Black Duck», επί της Χρήστου Λαδά, και πάντα κατά τα parapolitika.gr, έφυγε από το μαγαζί στις 3 π.μ.!

  • O Αμυράς βρήκε καταφύγιο στο ΚΙΝΑΛ

    Την περασμένη εβδομάδα μοιραζόταν τα κοινοβουλευτικά έδρανα με το Ποτάμι –άλλωστε αποκαλούσε «ηλίθιους» όσους υπαινίσσονταν ή ισχυρίζονταν ότι πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα και να διαλύσει αυτομάτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα (βλέπε άλλη Βαβέλ πιο κάτω).

     

    Λίγες ημέρες μετά –συγκεκριμένα τρεις αφότου ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι διαλύοντάς το ως κοινοβουλευτικό κόμμα (εδώ)– ο Γιώργος Αμυράς επέστρεψε στη Βουλή.

     

    Ψάχνοντας κάπου να καθήσει και να μη νιώθει αποσυνάγωγος βρήκε καταφύγιο στις θέσεις των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Μάλιστα κάθησε δίπλα στον Κωνσταντίνο Μπαργιώτα (φωτογραφία επάνω), με τον οποίο έχουν κάτι κοινό: και οι δύο έφυγαν από το Ποτάμι με το οποίο εξελέγησαν για να μεταφέρουν την έδρα τους αλλού.

  • Τι έκανε ο Μπαλτάκος με τον Καμμένο;

    Υπάρχει ένα στοιχείο ολοκλήρωσης σε αυτό που συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε στο γραφείο του τον Τάκη Μπαλτάκο. Ο στόχος προφανής: να υπάρξει μια κάποια όσμωση στον χώρο της εθνικιστικής Δεξιάς, μπας και οι Ανεξ. Ελληνες περάσουν και πάλι το 3% και ο κ. Καμμένος είναι ξανά βουλευτής.

     

    Ο κ. Καμμένος ήταν αυτός που είχε ως αγαπημένο χόμπι το να υβρίζει τους «Σαμαροβενιζέλους». Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος των «Σαμαροβενιζέλων», ως γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη (τουλάχιστον μέχρι την ημέρα, Απρίλιο του 2014, που αποκαλύφθηκε ότι την ίδια ώρα με το σέρβις στον κ. Σαμαρά του άρεσε να κουβεντιάζει με τον χρυσαυγίτη Κασιδιάρη).

     

    Τέλος πάντων αυτό το δίδυμο, Καμμένος – Μπαλτάκος, μοιάζει απολύτως ταιριαχτό, ο λαϊκιστής οδοστρωτήρας και ο εθνικιστής εγκέφαλος. Ο πρώτος έχει τους ΑΝΕΛ σε αποδρομή, ο δεύτερος έχει τη νεοϊδρυθείσα Δύναμη Ελληνισμού που δεν την ξέρει κανείς άλλος στη χώρα. Αλλά μισό λεπτό! Πρόεδρος της Δύναμης Ελληνισμού είναι ένας άλλος Καμμένος, ο Δημήτρης (ο κ. Μπαλτάκος είναι γενικός γραμματέας).

     

    Και ο κ. Δ. Καμμένος είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ το καλοκαίρι με φωνές και καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, ενώ μόλις πρόσφατα είχε πει ότι το διαζύγιο των Ανεξ. Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προσυμφωνημένο και σικέ.

     

    Τι μπορεί να άλλαξε; Κάποιοι παρατήρησαν ότι κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας τη Δευτέρα, όταν ο κ. Π. Καμμένος αποφάσισε να εξαπολύσει επίθεση στον μέχρι πρότινος σύντροφό του, Αλέξη Τσίπρα, βρήκε συμπαραστάτη τον κ. Δ. Καμμένο. Και ακολούθησε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Και έτσι το όλο πράγμα κούμπωσε με μια επίσκεψη του κ. Μπαλτάκο από τα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή…

  • Οταν ο Αμυράς αποκαλούσε «γελοίους» όσους προέβλεπαν ότι θα φύγει και θα διαλύσει το Ποτάμι

    Ηταν πρωί Δευτέρας όταν ο Γιώργος Αμυράς αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί και να διαλύσει έτσι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού (εδώ).

     

    Από το Ποτάμι, στην πικρή ανακοίνωσή τους, παρατήρησαν για τον κ. Αμυρά ότι «μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης “ορκιζόταν” στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. “Εγώ δεν είμαι Δανέλλης”, έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του».

     

    Αλλά για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα –και αποκαλυπτικά για το πολιτικό ήθος του κ. Αμυρά– κυκλοφόρησε και ένα ηχητικό από το τι έλεγε ο βουλευτής της Α’ Αθηνών στο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού που έγινε στις 17 Ιανουαρίου.

     

    Το ντοκουμέντο έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Φωτεινή Λεομπίλλα.

     

    «Από τη βλακεία όσοι πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν και θα διαλύσουν το Ποτάμι… Οποιος το λέει, όποιος το πιστεύει, σας το λέω ξεκάθαρα είναι ένας γελοίος και μισός!», ακούγεται να λέει ο κ. Αμυράς.

    Τέσσερις ημέρες μετά, ο κ. Αμυράς, ο οποίος συνηθίζει να λέει ότι τιμά τον λόγο του και άλλα τέτοια ωραία και θαρραλέα, έφυγε και διέλυσε το Ποτάμι…

  • Ελλείψει κάτι άλλου, ο Πολάκης είπε να πάει για ψάρεμα

    Αφού έλυσε όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε να πάει το Σάββατο μια βόλτα με τη βάρκα του. Ανοίχτηκε λοιπόν προς τα ανατολικά, προς τη Μακρόνησο, φόρεσε τη στολή της κατάδυσης και άρχισε το ψάρεμα.

     

    Βέβαια από τις φωτογραφίες που ο ίδιος ανήρτησε στο αγαπημένο του Facebook δεν έκανε και καλή δουλειά, αλλά ας είναι. Κάτι έφαγε το Πολακέικο το Σάββατο και άλλωστε φρόντισε να δώσει πολιτικό στίγμα στην όλη επιχείρηση.

    Υπάρχει βέβαια και το γνωστό ανέκδοτο που καταλήγει στο «δεν πας για ψάρεμα»…

  • Οι «επίσημες» ομπρέλες της Γεροβασίλη και της Παπακώστα μάς κόστισαν 496 ευρώ...

    Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ωραίο θέαμα μια κυρία να είναι βρεγμένη από τη βροχή, δεν είναι πρέπον άσε που χαλάει και το μαλλί αν έχεις μόλις βγει από το κομμωτήριο. Και είναι επίσης αλήθεια ότι εφέτος ο χειμώνας υπήρξε ιδιαίτερα βαρύς.

     

    Ετσι, με το που μπήκε ο χειμώνας, Νοέμβρη μήνα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε σύσκεψη με θέμα τις ομπρέλες που θα πρέπει να αγοραστούν ώστε η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα να έχουν την απαραίτητη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

     

    Αρχικά, όπως διαβάζουμε στο κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», εγκρίθηκε κονδύλι 500 ευρώ για τέσσερις ομπρέλες διαμέτρου τουλάχιστον 120 εκ. Διότι προφανώς η κυρία Γεροβασίλη και η κυρία Παπακώστα δεν μπορούν να έχουν μόνο μία ομπρέλα εκάστη –πρέπει να έχουν δύο και να είναι και μεγαλούτσικες.

    Τελικά, πάντως και επειδή είναι οικονόμοι άνθρωποι εκεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βρήκαν (ευκαιρία!) τέσσερις ομπρέλες με 496 ευρώ. Μας γλίτωσαν δηλαδή και τέσσερα ευρώ να επιστρέψουν στο πρωτογενές πλεόνασμα του Ευκλείδη.

    Για να το ελαφρύνουμε λίγο, αυτό με τις ομπρέλες ταιριάζει και με την επιτυχία της Μαίρης Πόπινς. Δεν θα ήταν ωραίο να δούμε την Ολγα να πετάει με την ομπρέλα της; Ή έστω την Κατερίνα που έχει και το βλέμμα;




text
  • Επρεπε να αφήσουν τη Ζωή να κάνει ένα encore πριν την ψηφοφορία


    28 Μαρτίου 2024, 22:23