164
| Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν περιγράφει τις «παρενέργειες» του εμβολίου που έκανε

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 13:00
|Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν περιγράφει τις «παρενέργειες» του εμβολίου που έκανε

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2021, 13:00

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού την Τρίτη 23 Μαρτίου –μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα του τον περασμένο Δεκέμβριο. Αιτιολογία για αυτήν την καθυστέρηση ήταν ότι δεν ήταν η ηλικιακή του ομάδα σε προτεραιότητα –ο ρώσος πρόεδρος είναι 68 ετών– και ότι έπρεπε να το συνδυάσει με κάποια άλλα εμβόλια που θα έκανε.

Ωστόσο εμβολιάστηκε και αυτός τελικά, μακριά από τις κάμερες Και λίγες ημέρες μετά, σε συνέντευξή του, όπως μετέδωσε το Interfax, παραδέχτηκε ότι παρουσίασε παρενέργειες.

«Ξύπνησα το επόμενο πρωινό και μου φάνηκε ότι ένιωθα μικρό μυικό πόνο. Εβαλα θερμόμετρο και είχα φυσιολογική θερμοκρασία» είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1. Επίσης είπε ότι είχε και ένα δυσάρεστο αίσθημα στο σημείο που είχε γίνει το εμβόλιο.

Ο Πούτιν δεν αποκάλυψε ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια έλαβε, σημειώνοντας ότι μόνο ο γιατρός που του το έκανε, γνωρίζει.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι «και τα τρία εμβόλια είναι σχεδόν ίδια, με το Sputnik V να είναι το πιο γνωστό και ευρέως διαθέσιμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...