256
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον αμερικανό ομόλογό του Μάικλ Πομπέο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Πομπέο στην Αθήνα για σημαντικές συνομιλίες

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 20:37
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον αμερικανό ομόλογό του Μάικλ Πομπέο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Πομπέο στην Αθήνα για σημαντικές συνομιλίες

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2019, 20:37

Αφίχθη το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, προερχόμενος από τη Βόρεια Μακεδονία. Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τον υποδέχθηκε ο ομόλογός του Νίκος Δένδιας.

Η επίσημη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα αφορά ζητήματα διμερή και περιφερειακά, με γεωπολιτική διάσταση, μεγάλης δε σημασίας για τα συμφέροντα των δύο συμμαχικών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, χωρών.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα υπογράψει επί ελληνικού εδάφους το Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας. Επίσης θα κηρύξει, από κοινού με τον έλληνα ομόλογό του, τον δεύτερο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ.

Βάσει του ανακοινωθέντος προγράμματος, ο κ. Πομπέο θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί του Σαββάτου, στις 10.30, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατόπιν θα μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου θα τον υποδεχθεί ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος – και ας σημειωθεί ότι η επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο ελληνικό Πεντάγωνο δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Ο Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του Σούζαν μόλις έχουν προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ο Μάικλ Πομπέο και ο Νίκος Δένδιας στο Ελευθέριος Βενιζέλος | REUTERS/Costas Baltas/Pool

Βάσει της ανακοινώσεως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στις 12:30 θα ακολουθήσουν: η συνάντηση Πομπέο – Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών, οι διμερείς συνομιλίες για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η υπογραφή του προαναφερθέντος Πρωτοκόλλου. Οι ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ θα γίνουν περί τις 14.30 μ.μ.

Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Πομπέο θα μιλήσει σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Φάληρο

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...