667
Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς βραβεύεται από τον Νίκο Παππά για το έργο του στους δορυφόρους | Facebook/ChristodoulosProtopapas

Διάδοχος του Κριμιζή, μα τον Αγιο Πορφύριο!

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 26 Απριλίου 2018, 17:58
Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς βραβεύεται από τον Νίκο Παππά για το έργο του στους δορυφόρους
|Facebook/ChristodoulosProtopapas

Διάδοχος του Κριμιζή, μα τον Αγιο Πορφύριο!

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 26 Απριλίου 2018, 17:58

Μέγα λάθος είχε κάνει ο Νίκος ο Παππάς βάζοντας τον Σταμάτη Κριμιζή πρόεδρο του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού. Σιγά τη ΝASA, σιγά τη διεθνή αναγνώριση, σιγά και την Ακαδημία Αθηνών, σιγά και την επιστημοσύνη. Πώς το είπε ο διάδοχός του, ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, το πρωί στον ΣΚΑΪ; «Υπάρχουν πολλοί έλληνες επιστήμονες που εργάζονται στο εξωτερικό, απλά εσείς προβάλλετε περισσότερο τον κ. Κριμιζή»… 

Η παρατήρηση του κ. Πρωτοπαππά εντάσσεται στο πλαίσιο της «σιγά τον Κριμιζή» αντίδρασης της πλευράς Παππά, η οποία εκδηλώθηκε με κάθε τρόπο την Πέμπτη, μετά τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του ΕΛΔΟ για το τι συνέβαινε στον Οργανισμό, με τον «Τσάρο του Διαστήματος», τα κονδύλια για τους μικροδορυφόρους κ.λπ. Για να καταλάβετε, ένας φιλότιμος συντάκτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ τιτλοφόρησε το σχετικό τηλεγράφημα ως εξής: «Εντονες οι αντιδράσεις από την ελληνική επιστημονική κοινότητα από τις αιτιάσεις του παραιτηθέντα από τον ΕΛΔΟ καθηγητή Στ. Κριμιζή». Στο εν λόγω τηλεγράφημα, αφού ανέφερε ότι ο κ. Παππάς αντέδρασε στα όσα κατήγγειλε ο κ. Κριμιζής και μίλησε για «αθλιότητες», παρέθεσε έναν ακόμα προβληματισμένο πανεπιστημιακό και μας παρουσίασε τον κ. Πρωτοπαπά που βρήκε να ψέξει τον προκάτοχό του για το εξής: «Μου είχε κάνει εντύπωση ότι στα πρώτα διοικητικά συμβούλια, μας είχε ζητήσει να μιλάμε στα αγγλικά»…

Ναι, δεν ταίριαζε ο κ. Κριμιζής στο διαστημικό όραμα του κ. Παππά – δεν του άρεσε που τον οργανισμό τον έβαλαν σε έναν διάδρομο του υπουργείου, δεν του άρεσε που οι 11 μικρο-νανοδορυφόροι των 23,9 εκατ. ευρώ που είχε αναγγείλει (εδώ) ο ίδιος ο υπουργός ήταν ένα πρόγραμμα διάτρητο και αδιαφανές, μιλούσε και αγγλικά. Ε, υπάρχουν και άλλοι ικανοί επιστήμονες –πώς το είπε ο νέος πρόεδρος;– «άξια και τα άλλα μέλη του ΕΛΔΟ».

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τον, γεννημένο στη Λεμεσό το 1961, κ. Πρωτοπαπά στην ηγεσία του Ελληνικού Οργανισμού Διαστήματος. Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής μας ενημερώνει ότι ο νέος πρόεδρος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών. Από το βιογραφικό του ξεχωρίζουν επίσης η δημιουργία του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού στην Κύπρο, το λανσάρισμα του Διαδικτύου στο νησί καθώς και ο HellasSat.

Επίσης όμως είναι και ένας καλός χριστιανός. Που πιστεύει και στα θαύματα.

Διαβάζει κανείς στο blog του: «Είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Αγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Αγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα».

Για όσους κακόπιστους σπεύσουν να αμφισβητήσουν το θαύμα του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, ο άνθρωπος που ανέλαβε να οδηγήσει την Ελλάδα στο Διάστημα, παραθέτει και τις σχετικές… επιστημονικές πηγές που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση: «Το πιο πάνω θαύμα μαρτυρείται από τις Μοναχές και τη σημερινή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού Μεγάρων σε ένα από τα πολλά βιβλία των θαυμάτων του Αγίου»…

Ο κ. Πρωτοπαππάς δεν είναι όμως μόνο καλός χριστιανός. Είναι ένας Ελληνάρας καλός χριστιανός. Οπαδός του εθνικού μάντρα ότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια – μπούρδα γιατί μπορεί κάποιος να του πει τι τρώγαμε εδώ όταν οι Αιγύπτιοι έχτιζαν πυραμίδες.

Ο διακεκριμένος επιστήμων και πρόεδρος πλέον μιας εξωστρεφούς οντότητας όπως είναι μια διαστημική υπηρεσία, δεν είχε πρόβλημα να κάνει αναρτήσεις όπως αυτή:

Dbtk8xwXkAE0GkX

Αυτός είναι ο διάδοχος του κ. Κριμιζή ο οποίος είχε προφανή ελλείμματα: ούτε σε θαύματα αγίων πίστευε, ούτε είχε όρεξη να κατηγορεί λαούς που έχουν πάει στο Διάστημα ότι έτρωγαν ωμό κρέας και έβγαζαν άναρθρες κραυγές. Αλλά μισό λεπτό. Ολοι το ξέρουν ότι οι Ελληνες πήγαμε πρώτοι και στο Διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News