179
Οι Stranglers την εποχή της παντοκρατορίας τους με τον Γκρίνφιλντ πρώτο από αριστερά | Wikipedia

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ των Stranglers πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 21:03
Οι Stranglers την εποχή της παντοκρατορίας τους με τον Γκρίνφιλντ πρώτο από αριστερά
|Wikipedia

Ο Ντέιβ Γκρίνφιλντ των Stranglers πέθανε από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2020, 21:03

Μία ακόμη απώλεια μετρά η διεθνής μουσική σκηνή από την πανδημία του κορoνοϊού.

Ο κιμπορντίστας του συγκροτήμαtος των Stranglers, Ντέιβ Γκρίνφιλντ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων.

Στο μεταξύ όμως βρέθηκε θετικός και στον κορονοϊό από τον οποίο, πιθανότατα, προσβλήθηκε κατά την διάρκεια της νοσηλείας του.

Γεννημένος στο Μπράιτον, ο Γκρίνφιλντ ξεκίνησε την μουσική διαδρομή του από την τοπική προγκρέσιβ ροκ μπάντα Rusty Butler, ωστόσο μετά από μερικά χρόνια μεταπήδησε στους «Στραγγαλιστές».

Ο ήχος και το στυλ του παιξίματός του ήταν τόσο ιδιαίτερα που κάποιοι τον συνέκριναν με τον κιμπορντίστα των Doors, τον Ρέι Μάνζαρεκ, ο οποίος άλλωστε αποτελούσε, όπως έλεγε, και την μεγάλη του επιρροή.

«Ο Ντέιβ ήταν διαρκώς παρών στο συγκρότημα από τα τέλη του 1975 και το μαγικό του παίξιμο ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την διάρκεια της 45χρονης καριέρας του με τους Stranglers», δήλωσαν συγκινημένοι οι υπόλοιποι μουσικοί του συγκροτήματος οι οποίοι περιέγραψαν τον εκλιπόντα ως έναν «αξιαγάπητο, φιλικό και εκκεντρικό χαρακτήρα που είχε πάντα όρεξη για κουβεντούλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...