644
H Τζένιφερ Λόπεζ τραγουδά στο πλαίσιο της εκδήλωσης «One World: Together at Home» προς τιμήν των γιατρών και των νοσηλευτών που μάχονται κατά της Covid-19 | Global Citizen/Handout via REUTERS

Η Τζένιφερ Λόπεζ θα… χορέψει μπέιζμπολ;

Sportscaster Sportscaster 25 Απριλίου 2020, 14:26
H Τζένιφερ Λόπεζ τραγουδά στο πλαίσιο της εκδήλωσης «One World: Together at Home» προς τιμήν των γιατρών και των νοσηλευτών που μάχονται κατά της Covid-19
|Global Citizen/Handout via REUTERS

Η Τζένιφερ Λόπεζ θα… χορέψει μπέιζμπολ;

Sportscaster Sportscaster 25 Απριλίου 2020, 14:26

Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι… η Τζένιφερ Λόπεζ. Τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια και παραγωγός. Η πιο καλοπληρωμένη performer της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος τούτη την εποχή. Η περιουσία της εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αλεξ Ροντρίγκεζ υπήρξε θρύλος του μπέιζμπολ στις ΗΠΑ, έστω κι αν κάποτε πιάστηκε «με τη γίδα στην πλάτη». Για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο απαγορευμένων ουσιών (τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης), την οποία ομολόγησε, το 2014 είχε τιμωρηθεί με μακροχρόνιο αποκλεισμό από τους αγώνες του MLB. Οι Αμερικανοί τον συγχώρεσαν, επειδή ήταν καταπληκτικός παίκτης. Ηταν και ο καλύτερα αμειβόμενος, σε όλα τα σπορ. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 480 εκατομμύρια δολάρια. Αποσύρθηκε το 2016, και τώρα εργάζεται ως τηλεσχολιαστής στο FOX Sports και στο ESPN (Sunday Night Baseball).

Η Τζένιφερ και ο Αλεξ έγιναν «ζευγάρι» στις αρχές του 2017. Πέρυσι αρραβωνιάστηκαν κι εφέτος το καλοκαίρι σκόπευαν να παντρευτούν, στην Ιταλία, όμως τους πρόλαβε ο κορονοϊός. Ετσι, έβαλαν τις ετοιμασίες του γάμου τους… στον πάγο, και έδωσαν προτεραιότητα στα κοινά επενδυτικά τους σχέδια. Εχουν, ήδη, ολοκληρώσει αρκετές αγοραπωλησίες μικρών επιχειρήσεων και ακινήτων, μεταξύ των οποίων κι ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στο ψηλότερο κτίριο κατοικιών της Νέας Υόρκης. Αλλά το πιο φιλόδοξο project τους, που αφορά τα σπορ, το άφησαν τελευταίο.

Το διάσημο ανδρόγυνο έχει βάλει στο μάτι τον «κοιμώμενο γίγαντα» του αμερικανικού μπέιζμπολ: τους Νιου Γιορκ Μετς. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ροντρίγκεζ, στην τηλεοπτική εκπομπή του Τζίμι Φάλον, «Tonight Show». Η JPMorgan Chase αναζητεί, ήδη, για λογαριασμό τους τα απαραίτητα κεφάλαια. Θα απαιτηθούν πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια – χρήματα που η Τζένιφερ και ο Αλεξ είναι αδύνατο να συγκεντρώσουν, ακόμη κι αν ρευστοποιήσουν το σύνολο της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Μας θα είναι ένας από τους χρηματοδότες του εγχειρήματος. Ενας άλλος πιθανός επενδυτής είναι ο τέταρτος πλουσιότερος Αμερικανός (στον σχετικό κατάλογο του 2019), Γουόρεν Μπάφετ, προσωπικός φίλος του ζεύγους, που έχει τον σύντροφο της J.Lo σε μεγάλη εκτίμηση. Το 2017 είχε πει γι’ αυτόν, στο Vanity Fair, ότι θαυμάζει το επιχειρηματικό του μυαλό. «Γνωρίζει, από ένστικτο, για τις επενδύσεις, πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν θα μάθουν ποτέ και που, ως ένα βαθμό, δεν διδάσκονται». Από την πλευρά του, ο Ροντρίγκεζ τονίζει συχνά αυτό που του έμαθε ο Μπάφετ: «Τα μετρητά είναι σαν το οξυγόνο, αλλά πρέπει να έχεις τόσα, όσα σου χρειάζονται για να αναπνέεις. Τα χρήματα είναι πιο χρήσιμα, όταν τοποθετούνται σε κάποια αποδοτική μπίζνα».

Αυτό που έχουν στο μυαλό τους, ο Αλεξ και η Τζένιφερ, δεν είναι ανέφικτο. Το κατάφερε ο πρώην συμπαίκτης του Ροντρίγκεζ, Ντέρεκ Τζέτερ, που το 2017 συνεισέφερε μόλις 25 εκατ. δολάρια για την εξαγορά των Μαϊάμι Μαρλίνς, συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μαζί με το 4% του μετοχικού κεφαλαίου απέκτησε και το μάνατζμεντ του συλλόγου.

Οι Νιου Γιορκ Μετς ανήκουν, σήμερα, στους αδελφούς Γουΐλπουν, οι οποίοι αναζητούν αγοραστή για την ομάδα τους από το 2018. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν (σχεδόν) συμφωνήσει με τον νεοϋορκέζο μεγιστάνα, Στιβ Κοέν, να του πουλήσουν το 80% των μετοχών, διατηρώντας το μάνατζμεντ για την επόμενη 5ετία, όμως το deal χάλασε την τελευταία στιγμή – άγνωστο γιατί. Εκείνη την εποχή, η αξία των Μετς είχε εκτιμηθεί στα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως τώρα η πανδημία έχει ρίξει την τιμή κάτω από τα 2,2 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το Forbes.

Ο Ροντρίγκεζ αγωνίστηκε στους Νιου Γιορκ Γιάνκις, τον μεγάλο αντίπαλο των Μετς, επί 12 σεζόν (2004-2016), ενώ εργάστηκε γι’ αυτούς, ως σύμβουλος, και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Η Λόπεζ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καστλ Χιλ του Μπρονξ, όπου εδρεύουν οι Γιάνκις. Τις μέρες των αγώνων, οι ιαχές των θεατών έφταναν μέχρι το σπίτι της. Ακούγεται παράξενο, που αποφάσισαν να επενδύσουν στους «απέναντι». Αλλά, οι Γιάνκις δεν είναι προς πώληση. Ακόμη κι αν ήταν, θα κόστιζαν τα διπλά (5 δισ. δολάρια). Και -το κυριότερο- δεν έχουν στερηθεί τον κορυφαίο τίτλο από το 1986, όπως οι Μετς, οι οποίοι αναζητούν τους νέους τους «ήρωες» και προσφέρουν πολύ καλύτερες προοπτικές υπεραξίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...