745
Ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μητσοτάκης στην πρώτη γραμμή της μάχης – Επίσκεψη στο «Σωτηρία»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 14:45
Ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μητσοτάκης στην πρώτη γραμμή της μάχης – Επίσκεψη στο «Σωτηρία»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 14:45

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Σωτηρία» –νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό– πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να σταθεί δίπλα στους ιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ επισκέφτηκε και το ειδικό σημείο διαλογής.

«Είστε στην πρώτη γραμμή της μάχης… Είστε οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του «Σωτηρία».

Την ίδια ώρα, στον λογαριασμό του στο Twitter, o Πρωθυπουργός «ανέβασε» το ενημερωτικό σποτ (με τον ηθοποιό  Θοδωρή Αθερίδη) για τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης που έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών, στο 10306.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306, έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Νωρίτερα σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εκτίμησε πως είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή για να προβλέψουμε πότε θα αρχίσει η κάθοδος στην καμπύλη διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Λαμβάνουμε έγκαιρα προληπτικά μέτρα ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, για να επεκτείνουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της καμπύλης για να μπορέσει το Εθνική Σύστημα Υγείας να περιθάλψει όσους θα έχουν ανάγκη. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε για να κερδίσουμε χρόνο και ελπίζουμε ότι μέρα με τη μέρα κερδίζεται, αρκεί να μην εφησυχάσουμε», επανέλαβε και παρουσίασε πίνακα με τις καμπύλες κρουσμάτων και θυμάτων που δείχνει ότι η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από άλλες χώρες.

Οσον αφορά την αυστηροποίηση των προστίμων για τους παραβάτες των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι εκεί όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα.

Οι λίγοι παραβάτες θα εντοπίζονται για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό της κοινωνίας, καθώς οι πολλοί που τηρούν ευλαβικά τα αυστηρά μέτρα δεν είναι κορόιδα, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι, στοχευμένοι για να πάρουν όλοι το σωστό μήνυμα», υπογράμμισε.

Τέλος, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών συμμορφώνεται με τις οδηγίες της κυβέρνησης και τη σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε σύνθετη άσκηση τι θα γίνει με το Αγιο Φως, πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα έρθει και θα γίνει σωστή κατανομή του σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας, εξετάζει την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι Εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει ότι προκαλούν προβληματισμό, φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας – φαινόμενα θα οποία, όπως είπε, δεν έχουν καμία σχέση με τους πιστούς, αλλά με φανατικούς.

«Τους λέμε, με όλο τον σεβασμό, ότι η Πίστη μας δεν δοκιμάζεται. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα. Και σε αυτή τη δοκιμασία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων περνάει με άριστα», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μπαίνουμε, τις μέρες αυτές, σε μια κρίσιμη φάση του ακήρυχτου πολέμου που άνοιξε η πανδημία του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο. Η άμυνα της χώρας μας, ως την ώρα αυτή, αποδεικνύεται ισχυρή, όχι μόνο διότι κινηθήκαμε έγκαιρα και αποφασιστικά, αλλά και διότι υπάρχει συστράτευση της πλειονότητας των Ελλήνων.

»Επιπλέον, χιλιάδες εθελοντές σπεύδουν να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας και ένα Κίνημα Δωρεών αναπτύσσεται στη χώρα.

»Μέχρι στιγμής, πηγαίνουμε καλύτερα σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι δυσκολίες, ωστόσο, είναι μεγάλες και επιβάλλουν αταλάντευτη συστράτευση στις γραμμές  που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας. Και, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», διεμήνυσε εκ νέου ο κ. Πέτσας.

«Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας», ήταν το βασικό μήνυμα που θέλησε να περάσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης πριν κλείσει την πρώτη του τοποθέτηση στο pressroom με αναφορά στον σπουδαίο τραγουδοποιό και ποιητή Λέοναρντ Κοέν:

«Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως. Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...