242
Αστυνομικός έχει αποκλείσει το σημείο της επίθεσης | REUTERS/Peter DaSilva

O μακελάρης του Σαν Χοσέ είχε δηλώσει ότι «ήθελε να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 10:48
Αστυνομικός έχει αποκλείσει το σημείο της επίθεσης
|REUTERS/Peter DaSilva

O μακελάρης του Σαν Χοσέ είχε δηλώσει ότι «ήθελε να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 10:48

Οι ΗΠΑ βρέθηκαν και πάλι να θρηνούν νεκρούς από όπλα. Αυτή τη φορά, ένα μεσημέρι στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας. Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις είπε δυο λόγια –«είναι απολύτως τραγικό»–, αλλά τι να το κάνεις; Οκτώ νεκρούς άφησε πίσω του ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα στο αμαξοστάσιο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σαν Χοσέ στην κοιλάδα της Σάντα Κλάρα.

Ο δράστης, ο οποίος ονομαζόταν Σαμ Κάσιντι, εργαζόταν στο αμαξοστάσιο και μετά την επίθεση αυτοκτόνησε, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

«Γνωρίζω με βεβαιότητα πως όταν ο ύποπτος συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν στο σημείο δυνάμεις επιβολής του νόμου, αυτοκτόνησε», δήλωσε η σερίφης της κομητείας Σάντα Κλάρα, Λόρι Σμιθ, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο 57χρονος δράστης έβαλε φωτια στο σπίτι του και στη συνέχεια έφυγε για τη δουλειά, όπου σκότωσε οκτώ συναδέλφους του.

Oπως ανέφερε η πρώην σύζυγός του, ο δράστης είχε κακό χαρακτήρα, ήταν ευέξαπτος και πολλές φορές τής είχε πει ότι θέλει να σκοτώσει κόσμο στη δουλειά, όμως η ίδια δεν τον είχε πιστέψει ποτέ.

«Οταν ο Σαμ έχανε την ψυχραιμία του, φοβόμουν πολύ. Ηταν ικανός να κάνει κακό σε άλλους» δήλωσε στο Associated Press η Σεσίλα Νελμς. «Ηταν παράξενος και μοναχικός» είπαν οι γείτονές του, προσθέτοντας κομμάτια στο παζλ της προσωπικότητας ενός πολύ επικίνδυνου ατόμου.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος μπορούσε να έχει με άνεση πρόσβαση σε όπλα και να σπείρει τον θάνατο –το βαρύ τίμημα της κουλτούρας οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Με τον θάνατο του δράστη, οι νεκροί από την επίθεση ανήλθαν σε εννέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...