174
Αστυνομικοί στο σημείο του αιματηρού περιστατικού | CNN

Μακελειό στην Καλιφόρνια με οκτώ νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 19:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/05/2021,22:00
Αστυνομικοί στο σημείο του αιματηρού περιστατικού
|CNN

Μακελειό στην Καλιφόρνια με οκτώ νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 19:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 26/05/2021,22:00

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ  το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα, απόγευμα στην Ελλάδα) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Το περιστατικό συνέβη κοντά σε αμαξοστάσιο. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σαντα Κλάρα, όπως και ένα σχολείο στο οποίο για προληπτικούς λόγους οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι οκτώ. Και ένας ύποπτος είναι νεκρός», δήλωσε ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο δράστης εργαζόταν στο αμαξοστάσιο, αλλά δεν μπορούσε να πει αν σκοτώθηκε από πυρά ή αν αυτοκτόνησε.

Οι πυροβολισμοί συνέβησαν σε ένα τμήμα του αμαξοστασίου όπου οι εργαζόμενοι κάνουν εργασίες συντήρησης οχημάτων και ο δράστης δεν εισήλθε στο κέντρο λειτουργίας και ελέγχου.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Μέσα στο 2021 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 230 περιστατικά πυροβολισμών με περισσότερους από τέσσερις νεκρούς και τραυματίες (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο δράστης) και τουλάχιστον 14 περιστατικά μαζικής δολοφονίας, δηλαδή με πάνω από τέσσερις τους νεκρούς (και πάλι χωρίς να  συμπεριλαμβάνεται ο δράστης).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...