173
|

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί μετά τη βύθιση πλοιαρίου σε ποταμό

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 23:21

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί μετά τη βύθιση πλοιαρίου σε ποταμό

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 23:21

Ενα υπερφορτωμένο πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 180 άνθρωποι βυθίστηκε την Τετάρτη στη βορειοδυτική Νιγηρία, στην Πολιτεία Κέμπι, και οι τοπικές Αρχές θεωρούν ότι περισσότεροι από 150 από τους επιβάτες είναι νεκροί.

Το ξύλινο σκάφος ανατράπηκε κοντά στην Ουάρα, μια πόλη στις όχθες της λίμνης Καΐντζι, που αποτελεί τμήμα το ποταμού Νίγηρα. Οι επιβάτες επέστρεφαν από τον γειτονικό Νίγηρα.

«Ακόμα ανασύρουμε πτώματα. Δεν μπορούμε να πούμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», ανέφεραν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο των ποτάμιων μεταφορών, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ζωντανοί 20 άνθρωποι, τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί και οι υπόλοιποι 156 αγνοούμενοι «πιστεύεται ότι πνίγηκαν». Νωρίτερα, ένας επιζών είπε ότι αγνοούνταν δεκάδες επιβάτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

«Το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο. Ο αδελφός μου είναι μεταξύ των αγνοουμένων. Είναι το χειρότερο δυστύχημα που έχει γίνει σ’ αυτά τα νερά», είπε κάτοικος της Ουάρα που πρόσθεσε ότι πολλοί επιβάτες επέστρεφαν από μια φλέβα χρυσού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στον Νίγηρα. «Συνήθως πηγαίνουν εκεί τα βράδια και επιστρέφουν στην Ουάρα το πρωί. Οι περισσότεροι είναι μικροπωλητές αντικειμένων και φαγητού και άλλοι είναι οι ντόπιοι χρυσωρύχοι», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News