361
Ο Γιώργος Λάνθιμος θριάμβευσε στα British Independent Film Awards | Instagram

Ο Λάνθιμος έγραψε ιστορία κερδίζοντας δέκα βραβεία στα BIFA!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:57
Ο Γιώργος Λάνθιμος θριάμβευσε στα British Independent Film Awards
|Instagram

Ο Λάνθιμος έγραψε ιστορία κερδίζοντας δέκα βραβεία στα BIFA!

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 15:57

«Το τελικό μας βραβείο, είναι το μεγαλύτερο όλων. Εφέτος, το βραβείο καλύτερης ταινίας πηγαίνει στο “The Favourite”. Αναντίρρητα ευφυές, το φιλμ ήταν αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής, συγκεντρώνοντας συνολικά πέντε βραβεία και άλλα πέντε σε τεχνικές κατηγορίες. Απλά δεν έχει σταματημό αυτή η ξεκαρδιστικά δυναμική ιστορική κωμωδία!»: με αυτά τα ενθουσιώδη λόγια, αναφέρονται μέσω Instagram τα British Independent Film Awards (BIFA) στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, που έκανε για άλλη μία φορά το θαύμα της.

View this post on Instagram

Our final award is the big one… This year's Best British Independent Film award goes to.. @thefavouritemovie!! Undeniably brilliant, The Favourite is an incredibly worthy winner having scooped 4 awards this evening and a further 5 craft awards too. There's just no stopping this hilariously powerful historical comedy! #BIFA2018

A post shared by BIFA (@bifa_film) on

Πριν από έξι ημέρες είχαμε αναφερθεί στο εντυπωσιακότατο άνοιγμά της στις αμερικανικές αίθουσες, για να ακολουθήσουν στη Βρετανία όχι μία, όχι δύο, αλλά εννέα συνολικά βραβεία: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου για το δίδυμο των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα, Α’ Γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και Β’ Γυναικείου ρόλου για την Ρέιτσελ Βάις.

Σε μία άλλη ανάρτηση των BIFA στο Instagram, την Ολίβια Κόλμαν και την Εμα Στόουν από το «The Favourite» να κάνουν αστείες πόζες στον ειδικό φωτογραφικό θάλαμο, αναφέρονται τα εξής: «Με ρεκόρ δέκα συνολικά βραβείων, η Ολίβια Κόλμαν και η Εμα Στόουν έχουν κάθε λόγο να διασκεδάζουν τόσο».

Στις κατηγορίες των τεχνικών βραβείων, το «The Favourite» κέρδισε τα βραβεία Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Κάστινγκ, Κοστουμιών και Φωτογραφίας. Με άλλα λόγια, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν υποψήφια για δεκατρία βραβεία και έφυγε έχοντας κερδίσει τα δέκα από αυτά! Καθόλου άσχημη συγκομιδή από την τελετή της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018 και όπως όλα δείχνουν, οι πόρτες έχουν πλέον ανοίξει διάπλατα για τις Χρυσές Σφαίρες (7 Ιανουαρίου 2019) και -γιατί όχι; – για τα Οσκαρ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος με ένα ακόμη βραβείο στο χέρι για την εντυπωσιακή συλλογή του (Instagram / BIFA)

Σχετικά με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ανεξάρτητης Παραγωγής. Το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Τζο Κόουλ για την ερμηνεία του στο «Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις» του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ, ενώ το βραβείο του Β’ Ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Αλεσάντρο Νιβόλα για την εξαιρετική «Ανυπακοή» του Σεμπαστιάν Λέλιο.

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ απέσπασε τα Βραβεία Ηχου και Μουσικής για το «Δεν Ησουν Ποτέ Εδώ» της Λιν Ράμσεϊ. Η σπουδαία βρετανίδα ηθοποιός Τζούντι Ντεντς τιμήθηκε με Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...