421
Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Εμα Στόουν στα γυρίσματα της ταινίας του, «The Favourite» | Fox Searchlight Pictures

Σαρώνει ο Λάνθιμος στις ΗΠΑ, τον αποθεώνει και η Τέιλορ Σουίφτ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 13:13
Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Εμα Στόουν στα γυρίσματα της ταινίας του, «The Favourite»
|Fox Searchlight Pictures

Σαρώνει ο Λάνθιμος στις ΗΠΑ, τον αποθεώνει και η Τέιλορ Σουίφτ

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 13:13

To «The Favourite» (Η Ευνοούμενη), η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, σπάει ταμεία στο αμερικανικό box office και καταγράφει ρεκόρ, ενώ δεν άφησε ασυγκίνητη ούτε τη σταρ της ποπ, Τέιλορ Σουίφτ, η οποία είδε το φιλμ και το αποθέωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Και καθώς διαθέτει εκατομμύρια followers, ο έλληνας σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη και πιο άμεση διαφήμιση, στην εποχή των social media.

Ο Γιώργος Λάνθιμος στα γυρίσματα του «The Favourite», με την Ολίβια Κόλμαν καθισμένη στο κέντρο και τη Ρέιτσελ Βάις δίπλα της (Fox Searchlight)

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, το «The Favourite» κατέχει πλέον το ρεκόρ μέσου όρου εισπράξεων για το 2018, ενώ κατέγραψε και τον καλύτερο μέσο όρο των τελευταίων δύο ετών στην κατηγορία ανεξάρτητης ταινίας (Indie).

Η ταινία έκανε άνοιγμα σε μόλις 4 αίθουσες, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, αλλά ύστερα από την αναπάντεχα θερμή υποδοχή της, έρχονται προβολές σε τριάντα ακόμη σημεία το επόμενο Σαββατοκύριακο, το πρώτο του Δεκεμβρίου 2018.

Εντυπωσιακή σκηνή που αναδεικνύει την ατμοσφαιρικότητα του «The Favourite» (Fox Searchlight)

Το φιλμ – φαβορί για Οσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν – σημείωσε επί αμερικανικού εδάφους εισπράξεις 420.000 δολάρια, δηλαδή 105.000 δολάρια ανά αίθουσα στο μέσο όρο, που σημαίνει πως έκανε το νέο ρεκόρ μετά το «La La Land» που είχε επιτύχει πριν από δύο χρόνια μέσο όρο 176.000 δολαρίων. Η σύμπτωση άλλωστε, ότι στο «La La Land» πρωταγωνιστούσε και κέρδισε Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της η Εμα Στόουν, η οποία πρωταγωνιστεί και στο «The Favourite», δεν πέρασε ασχολίαστη από τους σινεφίλ.

«Αυτές οι εισπράξεις ξεπερνούν τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο Φρανκ Ροντρίγκεζ, επικεφαλής διανομής της εταιρείας Fox Searchlight.

Και συνεχίζοντας: «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στην αγορά, αλλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει χώρος και για άλλου είδους ταινίες». Αυτό λοιπόν που πέτυχε το φιλμ του έλληνα σκηνοθέτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα στην ιστορία της Fox Searchlight, ενώ παράλληλα με την αμερικανική πρεμιέρα του, έδρασε και το «φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ».

View this post on Instagram

The Favourite is absolutely phenomenal, and it opens in NY and LA tomorrow— Swipe to see cities and dates! @thefavouritemovie @joe.alwyn @nicholashoult

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Η διάσημη τραγουδίστρια, που με ένα της μήνυμα κατάφερε να κινητοποιήσει τεράστιες μάζες για τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, προχώρησε σε μία αναπάντεχη κίνηση. Αν και δεν έχει συνηθίσει τους 113 εκατομμύρια φανς της στο Ιnstagram σε κινηματογραφικές προτάσεις, για χάρη του Λάνθιμου πόσταρε βίντεο από την ταινία και είπε στους θαυμαστές της να σπεύσουν και να δουν το «εκπληκτικό Τhe Favourite».

Και κάπως έτσι, ο Γιώργος Λάνθιμος έγινε με το σπαθί του, ευνοούμενος της Τέιλορ Σουίφτ!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...