420
Ο Στ. Κασσελάκης με τον υπουργό Τουρισμό των Παλαιστίνιων - διακρίνονται επίσης η Ράνια Σβίγκου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Κασσελάκης στη Μέση Ανατολή – έγινε δεκτός από τον υπουργό… Τουρισμού των Παλαιστίνιων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 22:43
Ο Στ. Κασσελάκης με τον υπουργό Τουρισμό των Παλαιστίνιων - διακρίνονται επίσης η Ράνια Σβίγκου και ο Ευάγγελος Αποστολάκης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Κασσελάκης στη Μέση Ανατολή – έγινε δεκτός από τον υπουργό… Τουρισμού των Παλαιστίνιων

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2024, 22:43

Η πρώτη είδηση είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το σόου του στα σουπερμάρκετ και τη φέτα, αποφάσισε να παίξει και με την εξωτερική πολιτική της χώρας και επισκέφτηκε, την Κυριακή, τα παλαιστινιακά εδάφη, εν μέσω πολέμου στη Γάζα —φυσικά για να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων και όχι των Ισραηλινών (άλλωστε οι παλινωδίες του σχετικά με το κατά πόσο είναι τρομοκρατική οργάνωση η Χαμάς τον έχουν ήδη εκθέσει).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε χαρακτηριστικά, το πρωί της Κυριακής, πως «δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή, και να μην υπάρχει επίσκεψη στο Ισραήλ».

«Εμείς επιμένουμε στην κατάπαυση του πυρός. Να μην ξεχνάμε πως όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, άλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει πως δεν είναι ακριβώς τρομοκρατική οργάνωση. Και εκεί σκοτώθηκαν άμαχοι. Στέλνουμε λάθος μήνυμα. Η ελληνική θέση είναι δίκαιη, υπέρ του αμυνόμενου και ταυτόχρονα με σαφές μήνυμα κατάπαυσης του πυρός. Είναι ευχάριστο κάποιος να ασκεί πολιτική με σέλφι και βίντεο αλλά όταν αυτό που πηγαίνει σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής αυτό είναι επικίνδυνο», προσέθεσε με νόημα ο κ. Μαρινάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

Η δεύτερη είδηση είναι ότι η Παλαιστινιακή Αρχή έχει υπουργό Τουρισμού — αυτός υποδέχτηκε, την Κυριακή, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βηθλεέμ.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο κ. Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Χάνιλ Χαγίκ, βρέθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με τους κατοίκους.

Μαζί με τον κ. Κασσελάκη ήταν και Τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγεωργίου και φυσικά ο Ευάγγελος Αποστολάκης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδός του αρχηγού σε ό,τι κάνει.

Ο κ. Κασσελάκης μετέφερε, όπως είπε, αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, εξηγώντας πως αυτός είναι και ο κύριος σκοπός του ταξιδιού του. Κατά δεύτερον, είπε, σκοπός της επίσκεψης είναι να πιεστεί «η ελληνική Κυβέρνηση να ακολουθήσει το μοναπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς θα πιέσει και την ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευρά του, ο Χάνιλ Χαγίκ ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γάζας λέγοντας ότι η καταστροφή που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι ολοκληρωτική.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τη Δευτέρα ο κ. Κασσελάκης θα γίνει δεκτός στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για επαφές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...