172
«Εμείς θέλουμε την καλή γειτονία και τον διάλογο, αλλά χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Γεραπετρίτης άνοιξε (επισήμως) την κουβέντα για ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 11:40
«Εμείς θέλουμε την καλή γειτονία και τον διάλογο, αλλά χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Γεραπετρίτης άνοιξε (επισήμως) την κουβέντα για ανασχηματισμό

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 11:40

Κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου, «που θα ανοίξει η χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Γεραπετρίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στα οργανωτικά σχήματα των υπουργείων με συνενώσεις και διαχωρισμούς.

«Οπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος. Ολα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά κάθε διάλογος, υπογράμμισε, έχει τις «κόκκινες γραμμές» του.

«Εμείς θέλουμε την καλή γειτονία και τον διάλογο, αλλά χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ανέφερε ότι αυτό είναι ένα από τα εργαλεία της Ελλάδας, «αλλά πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν πως όταν προσφύγεις εκεί, ενδεχομένως και να χάσεις κάποια πράγματα».

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη για τον ανασχηματισμό, είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Σύντομα θα δούμε ποιος είπε την αλήθεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...