454
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγάζει λόγο στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή του μειονοτικού σχολείου | creative Protagon

Ο Ερντογάν έβγαλε λόγο στους «ομογενείς της Θράκης» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:51
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βγάζει λόγο στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή του μειονοτικού σχολείου
|creative Protagon

Ο Ερντογάν έβγαλε λόγο στους «ομογενείς της Θράκης» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:51

Κατά την επίσκεψή του στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήρε το μικρόφωνο για να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος. Στην ομιλία του έκανε και πάλι λόγο για«ομοεθνείς» του και τούρκους «ομογενείς» (όρο που είχε χρησιμοποιήσει και κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο), αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ενώ επανέλαβε και τον επιεικώς ατυχή παραλληλισμό της μειονότητας με τους Ελληνες της Πόλης (τουλάχιστον όσους έμειναν από την κάποτε πολυπληθη ομογένεια της Κωνσταντινούπολης).

Όταν μάλιστα ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο για να μιλήσει, προκλήθηκε αρχικά παρεξήγηση, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδης, να του λέει ενοχλημένος: «Άλλα είχαμε συμφωνήσει κύριες πρόεδρε». Τελικά όμως, δεν εμποδίστηκε να μιλήσει στον κόσμο που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, πάντως, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τρεις φόρες απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ότι είναι έλληνες πολίτες.  «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας, τονίζοντας πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

Ο τούρκος πρόεδρος μετέβη στο μειονοτικό σχολείο μετά της συνοδείας του, αμέσως μετά την προσευχή στο τέμενος Κιρμαχαλέ (φωτογραφίες από την αναχώρησή του κάτω). Μάλιστα επέλεξε να περπατήσει από το τζαμί ως το σχολείο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνομίλησε και χαιρέτησε πολίτες που είχαν πάρει θέσει στις δυο πλευρές του δρόμου, προκειμένου να τον δουν από κοντά και να τον χειροκροτήσουν.

DQhqqXpX0AAqYEV

20171208131306__kt_73571512735659

Εκεί τον περίμενε πλήθος κόσμου (φωτογραφίες κάτω) που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή του σχολείου. Μεταξύ άλλων, ήταν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν, η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, και ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν.

257751257753

DQhqpGQVAAAYGTD
Ο Ερντογάν μιλά στο συγκεντρωμένο πλήθος, που όμως και πάλι δεν ήταν όσο μεγάλο προσδοκούσαν ή ανέμεναν αρχιικά οι οργανωτές της επίσκεψης/ Twitter

Και πάλι όμως, όπως προκύπτει από τα πλάνα της επίσκεψης στο μειονοτικό σχολείο, ο αριθμός των μουσουλμάνων που συγκεντρώθηκαν για την υποδοχή, δεν ξεπερνούσε τα 600 άτομα (περί τα 1.000 άτομα τον είχαν υποδεχθεί στο τζαμί Κριαμαχαλέ). Αγνωστο αν η εικόνα αυτή οφείλεται σε κάποια άτυπη συμφωνία με την Αθήνα ή πρόκειται για αποτυχία της φιέστας που ήθελαν να στήσουν οι τουρκόφρονες του προξενείου Κομοτηνής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...