240
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλάει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP | Fatih Kurt/Anadolu Agency via Getty Images

«Ο Ερντογάν βγάζει λεφτά στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να φύγει»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 21:13
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μιλάει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP
|Fatih Kurt/Anadolu Agency via Getty Images

«Ο Ερντογάν βγάζει λεφτά στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να φύγει»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2022, 21:13

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα ανώτατα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ετοιμάζονται να δραπετεύσουν από τη χώρα.

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών των δομών. Στόχος τους είναι να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του σχεδίου». Πρόσθεσε επίσης, ότι «το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα», τόνισε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος στα στελέχη και τους τεχνοκράτες που εργάζονται για τον Ερντογάν και την κυβέρνηση του AKP, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε με νόημα ότι «ο πρόεδρος δεν θα τους συμπεριλάβει στο σχέδιό του για να σωθεί από τα εγκλήματα που διέπραξε».

Απάντηση από τον Τσελίκ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, απάντησε μέσω ενός tweet, στους ισχυρισμούς του επικεφαλής της αντιπολίτευσης: «Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...