399
O αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ αριστερά και δεξιά ο εκ των βασικών στόχων του, Σουλεϊμάν Σοϊλού | CreativeProtagon

Ο Ερντογάν συνέλαβε τον αδελφό του αρχιμαφιόζου-«βαθύ λαρύγγι» για να τον κάνει να σωπάσει

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 08:53
O αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ αριστερά και δεξιά ο εκ των βασικών στόχων του, Σουλεϊμάν Σοϊλού
|CreativeProtagon

Ο Ερντογάν συνέλαβε τον αδελφό του αρχιμαφιόζου-«βαθύ λαρύγγι» για να τον κάνει να σωπάσει

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 08:53

Ο τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ δεν έχει σταματήσει να αποκαλύπτει τους δεσμούς του καθεστώτος Ερντογάν με το οργανωμένο έγκλημα, με αναθέσεις δολοφονιών και άλλες σκοτεινές υποθέσεις, όπου πρωταγωνιστές είναι κορυφαίοι αξιωματούχοι και υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο ίδιος ο Σοϊλού απάντησε με μήνυση σε βάρος του Σεντάτ Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμηση, ο Ταγιπ Ερντογάν, όμως, έξαλλος από την έκταση αλλά και την απήχηση που έχουν πάρει οι αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου (μέσω του καναλιού του στο YouTube), έδωσε εντολή για τη σύλληψη του αδελφού του την Κυριακή.

Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ και έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα, που βρέχεται από το Αιγαίο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Σεντάτ Πεκέρ είχε δηλώσει στο κανάλι του (που μετρά εκατομμύρια θεάσεις) ότι το 1996 είχε αναθέσει στον αδελφό του να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Η αποστολή απέτυχε των Πεκέρ απέτυχε, τελικά όμως ο Ανταλί δολοφονήθηκε, λίγο αργότερα, τον Ιούλιο του 1996.

Η έρευνα που διενεργήθηκε δεν αποκάλυψε ποιος ήταν υπεύθυνος για τον φόνο του πολιτικού και δημοσιογράφου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επέβαλε το 2005 πρόστιμο στην Τουρκία, διότι δεν διενήργησε «επαρκή και αποτελεσματική έρευνα για τις περιστάσεις της δολοφονίας».

Σύμφωνα με τον Σεντάτ Πεκέρ, ο ίδιος πρώην υπουργός, ο οποίος ήθελε τον Ανταλί νεκρό, είναι ο υπεύθυνος για τη δολοφονία ακόμη ενός δημοσιογράφου, του Ουγούρ Μουμτζού, καθώς και του συζύγου της, Περβίν Μπούλνταν, σημερινής συμπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), που εκφράζει την κουρδική μειονότητα.

Ο μαφιόζος αναφέρεται στον πρώην υπουργό Εσωτερικών Μεμέτ Αγάρ.

Η οικογένεια του Μουμτζού απαίτησε την Κυριακή να διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς του ανθρώπου του υποκόσμου. Η Μπούλνταν, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από το κράτος και οι υπεύθυνοι αθωώθηκαν, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι θα δικαστούν ξανά.

Ενας από τους κύριους στόχους του Σεντάτ Πεκέρ είναι, όπως προαναφέρθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών του Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οπως λέει ο αρχιμαφιόζος, ο Σοϊλού τον προστάτευε και τον «ενημέρωσε» έγκαιρα για την έναρξη έρευνας σε βάρος του πέρυσι, ώστε να μπορέσει να εγκαταλείψει την Τουρκία προτού συλληφθεί.

Διαβόητος από τη δεκαετία του 1990, ο 49χρονος Σεντάτ Πεκέρ καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη το 2007, μεταξύ άλλων για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία. Έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης στην πατρίδα του. Κατά δήλωσή του το τρέχον διάστημα βρίσκεται στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...