170
Ο χάρτης-όραμα του «Σουλτάνου» για την Ανατολική Μεσόγειο | Τwitter

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τίποτα: έστειλε συντεταγμένες στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 12:48
Ο χάρτης-όραμα του «Σουλτάνου» για την Ανατολική Μεσόγειο
|Τwitter

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τίποτα: έστειλε συντεταγμένες στον ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 12:48

Aπτόητος ο Ερντογάν, παρά την αποδοκιμασία του τουρκο-λιβυκού συμφώνου από σχεδόν το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, προχωρά στο σχέδιό του για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη η Αγκυρα  κατέθεσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη.

Σε ενημέρωση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τσαγατάι Ερτσιγές, επικεφαλής της αρμόδιας για την ανατολική Μεσόγειο υπηρεσίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστήριξε ότι χάρη στην υπογραφή του μνημονίου καθορίστηκε η υφαλοκρηπίδα και η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών με μια γραμμή 18,6 θαλάσσιων μιλίων.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα (δείτε τον κάτω), από το σημείο Α έως το Β είναι τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους στην Β. Κύπρο.

Tο σημείο C-D-E αποτελεί τη διάμεση γραμμή με την Αίγυπτο (αν και δεν υπάρχει συμφωνία, η Αγκυρα προβάλλει τις αξιώσεις της), ενώ το σημείο E-F είναι τα όρια δυνάμει του MOU Eρντογάν – Αλ Σαράζ, δεξιά και νότια της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...