474
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης προσέρχεται στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει στον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο | Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης κατέθεσε στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 19:56
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης προσέρχεται στον Αρειο Πάγο για να καταθέσει στον Εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο
|Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης κατέθεσε στον Ισίδωρο Ντογιάκο

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 19:56

Γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του, κατέθεσε την Τρίτη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Ο κ. Κουκάκης πέρασε το κατώφλι του Αρείου Πάγου λίγο μετά τις 10:50 το πρωί, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε δήλωσή του μετά την τετράωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, ο δημοσιογράφος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Εκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε, όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό Pretador. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη, ημέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της».

Οπως δήλωσε ο κ. Κουκάκης, κατέθεσε στον κ. Ντογιάκο υπόμνημα το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα τα οποία γνωρίζει και τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Ακόμη, ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει «ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες».

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Εγώ ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημά μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ό,τι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα. Δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος είπε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε στις 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια Αρχή, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, το γεγονός ότι έχει παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News