286
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής | INTIMEnews

Ενταση με το «καλημέρα» στην Εξεταστική Επιτροπή – Εν μέσω διαξιφισμών η εκλογή του προεδρείου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 13:42
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της Επιτροπής
|INTIMEnews

Ενταση με το «καλημέρα» στην Εξεταστική Επιτροπή – Εν μέσω διαξιφισμών η εκλογή του προεδρείου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2022, 13:42

Ενταση με το «καλημέρα» στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Oι εργασίες της Επιτροπής  ξεκίνησαν στις 11 το πρωί υπό τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με τις διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εκλεγεί διακομματικό προεδρείο προτείνοντας μάλιστα για τη θέση του αντιπροέδρου τον Δημήτρη Μπιάγκη – αίτημα με το οποίο συντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τη Σουλτάνα Ελευθεριάδου για τη θέση της γραμματέως.

Στο αίτημα δεν συναίνεσε η ΝΔ, επικαλούμενη τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπουν πλειοψηφική εκλογή προεδρείου (όπως και τελικά έγινε).

«Τελικά φαίνεται ότι ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ», επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο  με αφορμή τη νέα σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά επί της διαδικασίας.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, πρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Κεφαλογιάννης λαμβάνοντας 16 ψήφους -μία παραπάνω από τον αριθμό των βουλευτών που διαθέτει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή), αντιπρόεδρος η Μάνη Παπαδημητρίου και γραμματέας ο Στάθης Κωνσταντινίδης (αμφότεροι επίσης με 16 ψήφους).

Υπενθυμίζεται ότι 29 μέλη που συγκροτούν την Εξεταστική Επιτροπή είναι: Από τη ΝΔ οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Μπουστικάκης, Έλενα Ράπτη, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας, Τάσος Χατζηβασιλείου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τσάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ‘Αγγελος Τόλκας, και Νίκος Φίλης. Από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ οι Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης. Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Από την Ελληνική Λύση η Σοφία – Χάϊδω Ασημακοπούλου. Από το ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα και από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...