456
Ο Γιάννης Μπουτάρης υπερασπίζεται τον Γιώργο Σαμπάνη στο twitter... | CreativeProtagon/SOOC

Ο Μπουτάρης και ο Σαμπάνης

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 20 Νοεμβρίου 2018, 18:41
Ο Γιάννης Μπουτάρης υπερασπίζεται τον Γιώργο Σαμπάνη στο twitter...
|CreativeProtagon/SOOC

Ο Μπουτάρης και ο Σαμπάνης

Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου 20 Νοεμβρίου 2018, 18:41

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο Thessaloniki Summit, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και την εταιρία SGT (Συμεών Τσομόκος Α.Ε.). Βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τρεις πρωθυπουργοί (Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας), μια αντιπρόεδρος κυβέρνησης (Ρουμανίας), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πληθώρα υπουργών, στελεχών, παραγόντων της πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής ζωής.

Συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα γεωπολιτικής σημασίας καθώς και η θέση της Ελλάδας στο οικονομικό και διεθνές περιβάλλον, αλλά τα πηγαδάκια των Θεσσαλονικιών μονοπώλησε ένα και μόνο θέμα: ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στον κεντρικό δήμο. Μέχρι και στον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που έφευγε, τέθηκε το ερώτημα «τι είπε ο Μπουτάρης, θα κατέβει;» Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν «ούτε κι ο ίδιος δεν ξέρει», έκανε την εκτίμηση ότι μπορεί να ζορίζεται λίγο, αλλά αν κατέβει «θα κάνει πλάκα» κι ότι είναι «τραβάτε με κι ας κλαίω».

Πράγματι, είναι σίγουρο ότι ούτε και ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης είχε αποφασίσει μέχρι πριν από λίγες ημέρες τι θα κάνει. Ενώ όλα έδειχναν ότι δεν έχει καμιά διάθεση να κατέβει, ο ίδιος έλεγε ότι «θα είμαι δήμαρχος ως τα 100». Ιδιωτικώς, δικοί του άνθρωποι δήλωναν σίγουροι ότι δεν θα κατεβεί, πρώτα πρώτα διότι δεν το έχει ανάγκη. Ο Γιάννης Μπουτάρης διάγει μια πολύ ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του, αφότου επισημοποίησε τη σχέση του με τη σύντροφό του, συνάπτοντας σύμφωνο συμβίωσης. Λέει «η γυναίκα μου» και «η οικογένειά μου» (εννοώντας τη σύντροφό του και τα παιδιά της) και βλέπεις την τρυφερότητα να διαχέεται.

Από την άλλη πλευρά, όμως, Γιάννης Μπουτάρης είναι αυτός και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα πράξει. Από τη μια, οι συνεργάτες του τον συμβουλεύουν να μην κατέβει, ενώ γνωρίζει καλά ότι η αβελτηρία του να πει ξεκάθαρα τι θα πράξει κοστίζει στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, η διάδοχη κατάσταση από την παράταξή του είναι μια σοβαρή εκκρεμότητα που επείγει να μπει σε μια τροχιά επίλυσης. Από την άλλη, όμως, είναι δεδομένο ότι ο Μπουτάρης βράζει, δεν πιστεύει ότι τελείωσε, θέλει την κόντρα, θέλει να πρωτοστατεί, θέλει να καθορίζει εξελίξεις, δεν νιώθει έτοιμος να στρωθεί στον καναπέ, ούτε έχει τις αντοχές του παρελθόντος για να παίρνει σβάρνα τα στέκια και τους αμπελώνες.

Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα γι αυτό που ανέβαλε για μήνες, την ανακοίνωση της τελικής του απόφασης. Eτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει τι θα πράξει. Βεβαίως, κι αυτό περίεργο είναι, το να κάνει την αναγγελία της συνέντευξης Τύπου τρεις ημέρες πριν, αλλά είπαμε, Μπουτάρης είναι, δεν μπορείς να τον προβλέψεις.

Έτσι, σε ένα από τα τελευταία του tweets υπερασπίζεται τον τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη. Τι τον έπιασε στα καλά καθούμενα; Τον ενόχλησε το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ενστάσεις για την επικείμενη εμφάνιση του τραγουδιστή στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Μπουτάρης τον υπερασπίζεται χαρακτηρίζοντάς τον «εξαίρετο ανερχόμενο καλλιτέχνη». Μπουτάρης είναι αυτός…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...