300
O Ντίλαν τραγουδά σε συναυλία το καλοκαίρι του 2012 | EPA

Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε ολόκληρη τη συλλογή του στη Universal

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 16:00
O Ντίλαν τραγουδά σε συναυλία το καλοκαίρι του 2012
|EPA

Ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε ολόκληρη τη συλλογή του στη Universal

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2020, 16:00

Αλήθεια, πόσο αξίζει ολόκληρη η δισκογραφία ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή τραγουδοποιούς;

Ο Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, που αργότερα θα παρουσιαστεί στον κόσμο της μουσικής ως Μπομπ Ντίλαν, πήρε μία μεγάλη απόφαση: να πουλήσει ολόκληρη τη δισκογραφία του στην εταιρεία Universal Music Group.

Η εταιρεία λοιπόν θα έχει στα χέρια της και θα μπορεί να διαχειρίζεται έναν μοναδικό μουσικό θησαυρό εκατοντάδων τραγουδιών (πάνω από 600) που εκτείνονται σε διάστημα 60 χρόνων. Και όλα αυτά στην εποχή του streaming.

Οι New York Times ανέφεραν ότι αυτή ίσως είναι η μεγαλύτερη εξαγορά δικαιωμάτων του έργου ενός καλλιτέχνη.

Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τα μουσικά διαμάντια του Ντίλαν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ωστόσο οι εκτιμήσεις μιλάνε για εννιαψήφιο νούμερο και μάλιστα ίσως μεγαλύτερο από 300 εκατ. δολάρια.

Ο Ντίλαν με τη μοναδική Τζόαν Μπαέζ

Μέχρι σήμερα, ο 79χρονος μουσικός διαχειριζόταν ο ίδιος τα δικαιώματα των τραγουδιών του που έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές μουσικών.

«Δεν είναι μυστικό ότι η τέχνη της συγγραφής τραγουδιών είναι το κλειδί για όλη τη σπουδαία μουσική, και επίσης δεν είναι μυστικό ότι ο Μπομπ είναι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους αυτής της τέχνης» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Universal, Λουσιάν Γκρέντζ σχολιάζοντας τη συμφωνία με τον σπουδαίο μουσικό.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας αμερικανός τραγουδοποιός έχει ηχογραφήσει έργα του περισσότερες από 6.000 φορές μέσα στις έξι δεκαετίες της καριέρας του. Από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ το 1962, έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο και από το 1988 έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες.

Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone συμπεριέλαβε 15 από τα έργα του στη λίστα με τα μεγαλύτερα τραγούδια όλων των εποχών και τοποθέτησε το θρυλικό «Like a Rolling Stone» στην κορυφή. Μόνο οι Beatles έχουν κερδίσει περισσότερες θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...